Erhvervsministeriet

2,5 mio. kr. til syddanske projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne og udvikler de danske småøer

Del

Ti lokale projekter får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Projekterne er bl.a. beliggende i Sønderborg, Tønder og Strynø kommune, og de kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 2,5 mio. kr.

Eksempler på projekter som får støtte, i Region Syddanmark:

  • ”Kulturkraftcenter i Højer/Internationalt Center for Tekstilkunst”. Projektet er et forprojekt, som skal etablere et nyskabende center for tekstilkunst i Højer. Her skal nationale og internationale kunstnere arbejde i professionelle omgivelser, der sammen med kuraterede udstillinger sætter fokus på kontemporær væve- og tekstilkunst på et internationalt niveau. Centeret skal være et lokalt omdrejningspunkt, som styrker byens kulturidentitet, hvor borgerene inddrages. Projektet får tilsagn om støtte på 250.000 kr.
  • ”Landsbyfællesskaber som økonomiske entreprenører – der kan løfte større økonomiske projekter eller tungere samfundsmæssige opgaver”. Frivillige organiseringer bliver ofte udfordret, når lokalsamfund gerne vil påtage sig flere forpligtende opgaver. Projektet skal derfor arbejde med nye samarbejds- og organisationsformer, der kan styrke lokalsamfundene. Projektet vil finde gode svar på denne udfordring gennem konkrete forløb med tværgående landsbycases. Projektet får tilsagn om støtte på 315.581,53 kr.
  • ”Akustikregulering i Strynø Skole og Kulturhus”. Efter renovering af Strynø Skole og Kulturhus er akustikken i salen nu det eneste, der mangler, for at skolen kan blive et godt samlingssted. I øjeblikket er akustikken så dårlig, at særligt ældre borgere har svært ved at deltage i arrangementer med mange mennesker. Projektet skal etablere akustikregulering, så byen kan bevare den brede deltagelse til fælles arrangementer. Projektet får tilsagn om støtte på 232.500 kr.

I alt var der 138 ansøgere til Landdistriktspuljen, hvor 36 projekter i hele landet har fået støtte på 8,2 millioner kroner.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af øsamfundene."

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter

Projekter på de små øer

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum