Danmarks Frie Forskningsfond

25 forskere får frie forskningskroner

Del

Med 25 bevillinger bidrager Danmarks Frie Forskningsfond til at skabe diversitet, internationalisering og formidling af nye spirende idéer. Danmarks Frie Forskningsfond uddeler knap 29 millioner kroner gennem fire virkemidler: Forskningsophold i udlandet, skolarstipendier, forskernetværk og forskeruddannelse uden for universiteterne.

FORSKERUDDANNELSE UDEN FOR UNIVERSITETERNE

Ni forskere har fået i alt 21,9 mio. kr. til forskeruddannelse uden for universiteterne. De ni kloge hoveder skal bl.a. forske på Designskolen i Kolding, Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og Statens Serum Institut. Her skal de udforske digitale sundhedsteknologier skabt af kvindeligt styrede FemTech virksomheder, forske i ny designpraksis inden for farve og farveteori, og i migræne-behandling.

Se projekterne her

FIRE NYE FORSKERNETVÆRK

Danmarks Frie Forskningsfond | Kommunikation og Kultur giver i alt 4,5 mio. kroner til at oprette fire nye forskernetværk, der rækker langt ud over Danmarks grænser til bl.a. Norge, USA, Vestafrika, Holland, og England. De fire netværk skal fokusere på:

1) kvinders rolle i skandinavisk landskabsarkitektur i det 20. århundrede.

2) hvordan forskellige former for kategorisering, f.eks. ud fra religiøse produkter eller kreditværdighed, kan bruges til at kontrollere i Kina.

3) sikkerhedskrisen i Vestafrika, hvor man kæmper om at overleve og tjene penge, men også om at levere den dominerende fortælling for den hurtigt voksende og unge befolkning gennem medier som WhatsApp, FB og radio.

4) hvordan politik og ideologi påvirkes af, hvordan den danske velfærdsby bliver repræsenteret i massemedierne.

Forskernetværkene skal styrke forskningsområder, der geografisk er spredt over store afstande og dermed bredt funderet i både danske og udenlandske forskningsinstitutioner.

Se projekterne her

OTTE SKOLARSTIPENDIER

Otte forskere modtager et skolarstipendium inden for det sundhedsvidenskabelige område på tilsammen 1.25 mio.kr. Stipendierne skal give talentfulde studerende mulighed for at forske inden for sundhedsområdet i et semester og under ledelse af anerkendte forskere.

Se projekterne her

FIRE FORSKERE SKAL PÅ FORSKNINGSOPHOLD I UDLANDET

Danmarks Frie Forskningsfond| Samfund & Erhverv sender fire forskere uden for Danmarks grænser på et sammenhængende forskningsophold af mindst tre måneders varighed, bl.a. til Harvard University i USA og University of British Columbia i Canada. De fire forskeres ophold har tilsammen 1.22 mio. kr. i ryggen fra DFF. Opholdet har til formål at fremme internationaliseringen af samfundsvidenskabelig forskning og tager udgangspunkt i konkrete forskningsaktiviteter, som bidrager til at styrke netværk og dataindsamling.

Se projekterne her

Yderligere oplysninger

Områdeleder Hanne Haarup Thomsen, tlf. 72 31 84 28, e-mail: hht@ufm.dk

Pressekonsulent Karen Marie Bjørnstrup Vølund, tlf. 7231 8931, e-mail: kmbv@ufm.dk

Billeder

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 40 millioner kroner til forskning i økonomiske regneprincipper og effekter af tidlige indsatser27.10.2020 12:43:57 CETPressemeddelelse

Danmarks Frie Forskningsfond har netop bevilliget knap 40 millioner kroner til tematisk forskning. Knap 20 millioner kroner går til forskning i ”Arbejdet med udvikling af økonomiske regneprincipper” med fokus på klima og velfærdsinvesteringer, mens lidt over 20 millioner er afsat til ”Effekter af tidlige indsatser”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum