GF Forsikring

25 ÅRS JUBILÆUM: Forsikringsdirektør med vilje og hjerte

Del

25 ÅRS JUBILÆUM: Den 1. juli er det 25 år siden, at Bjarne Toftlund skiftede revisionsbranchen ud med forsikringsbranchen. Siden 1999 har han været en del af topledelsen i det kundeejede forsikringsselskab.

- Jeg tror altid på, at det kan lykkes at nå vores mål, siger 55-årige Bjarne Toftlund. (Foto: Nicky Bonne)
- Jeg tror altid på, at det kan lykkes at nå vores mål, siger 55-årige Bjarne Toftlund. (Foto: Nicky Bonne)

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Bjarne Toftlund ville blive direktør i et landsdækkende forsikringsselskab. GF Forsikring headhuntede i 1993 den dengang 30-årige revisor til en nyoprettet stilling som regnskabschef. Ti år tidligere havde Bjarne Toftlund været udlånt til GF Forsikring af revisionsfirmaet Bormann & Bjørn (i dag Ernst & Young).

Jobskiftet til GF var for Bjarne Toftlund drevet af et ønske om at prøve et job "på den anden side af skrivebordet" og at kunne koncentrere sig om at udvikle én virksomhed. Men entreen i forsikringsbranchen viste sig snart at føre meget mere med sig. For han blev hurtigt betaget af GF Forsikrings forretningside og har gennem alle årene brændt for GF.

Fra økonomi til forretning

Takket være Bjarne Toftlunds faglige og forretningsmæssige dygtighed og gode menneskelige kvaliteter arbejdede han sig stille og roligt til tops i organisationen.

Som regnskabschef fik han fra starten ansvaret for en økonomiafdeling med rapportering, reassurance, budgetter, investering og kontakt til myndigheder og ekstern revision. Han blev snart en del af den centrale ledelse og oparbejdede en dyb indsigt i hele forsikringsforretningen og GF's særlige struktur med lokalt ejerskab og medbestemmelse. Og i 1999 trådte han ind i Direktionen, hvor han i dag danner makkerpar med adm. direktør Jesper Mortensen.

For Bjarne Toftlund har fokus alle årene været på at styrke GF Forsikring som forretning, samtidig med at fundamentet, som GF bygger på, fastholdes: Et kundeejet forsikringsselskab, der er lokalt til stede, og hvor kunderne deler overskuddet 

I dag er det kundeejede GF Forsikring inde i en særdeles positiv udvikling med høj tilfredshed blandt både kunder og medarbejdere og med balance på både top- og bundlinjen. Og mere end 270.000 kunder og en støt vækst er selskabet godt på vej mod sit vækstmål om 300.000 kunder i 2020.

Troen på at lykkes sammen

Men de 25 år har ikke været uden bump på vejen, hvor særligt finanskrisen og den øgede konkurrence på forsikringsmarkedet har været udfordringer, der skulle overvindes: - Jeg tror altid på, at det kan lykkes at nå vores mål. Min gamle chef hos Ernst & Young, Bent Banke, lærte mig, at man ikke bare forlader skibet, selvom der er lidt høj bølgegang, fortæller Bjarne Toftlund.

Han er stolt af at kunne fejre 25 års jubilæum i et selskab med en sund økonomi og en bæredygtig forretningside: - I GF Forsikring har vi ikke givet køb på vores DNA. Vi har tværtimod udvidet vores overskudsdeling til at gælde alle forsikringer, og vi er nu også trådt ind på erhvervsmarkedet. Vi har desuden fået meget mere fokus på digitaliseringen. Samtidig har vi bevaret det lokale og det menneskelige islæt, blandt andet gennem et stærkt værdigrundlag og fortsat medlemseje.

- At få alt dette til at gå op i en højere enhed synes jeg i al beskedenhed er en bedrift for os i en tid, der er præget af hård konkurrence, store administrative forpligtelser og digitalisering, fortsætter den 55-årige GF-jubilar.

Ved siden af direktørjobbet i GF er Bjarne Toftlund også formand for foreningen af kunde- og medlemsejede forsikringsselskaber (Gensidig Forsikring) og bestyrelsesmedlem i brancheorganisationen Forsikring & Pension. Han er desuden medlem af bestyrelsen i Den Jyske Sparekasse og Sparinvest Holdings SE.

Familie, venner og løbeture

I GF-organisationen er Bjarne Toftlund kendt som en stabil, engageret og vedholdende arbejdshest. Men han er også et stort familiemenneske, der nyder tiden sammen med sine kone, Birgitte, deres børn og svigerbørn samt deres nære venner. Fritidsinteresser bliver der ikke så meget tid til, som han gerne ville, men én ting giver han ikke køb på: Det er den daglige løbetur, der som regel foregår tæt på hjemmet ved Odense Å.

- Den daglige løbetur giver god motion, og så møder man altid så mange glade mennesker på sin vej. Det giver mig energi, slutter Bjarne Toftlund.

Billeder

- Jeg tror altid på, at det kan lykkes at nå vores mål, siger 55-årige Bjarne Toftlund. (Foto: Nicky Bonne)
- Jeg tror altid på, at det kan lykkes at nå vores mål, siger 55-årige Bjarne Toftlund. (Foto: Nicky Bonne)
Download

Information om GF Forsikring

GF Forsikring
GF Forsikring
Jernbanevej 65
5210 Odense NV

70 13 80 80https://www.gfforsikring.dk/

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum