Akutbolig.dk

25% af Aarhus’ boligsøgende vil nøjes med en et-værelses

Del

Nye tal viser at boligsøgende i Aarhus er mere villige til at bo trængt end i landets øvrige storbyer. Desværre matcher udbuddet af de små boliger ikke efterspørgslen.

Akutbolig.dk har netop undersøgt de boligsøgendes krav til antallet af værelser i deres kommende bolig, og sammenlignet det med udbuddet af ledige et til fire-værelses boliger i landets ti største byer.

Skævvridning i Aarhus’ udbud og efterspørgsel

Selvom en fjerdedel af de boligsøgende vil nøjes med en et-værelses lejlighed er det dog de to-værelses boliger, der er mest efterspurgt. Hele 48% af de boligsøgende i Aarhus er nemlig på jagt efter en bolig med to værelser.

De beskedne krav fra boligsøgende i Aarhus, der hovedsageligt søger et eller to-værelses boliger, hænger formentlig sammen med de mange studerende i byen, der søger små og billige boliger. Desværre hænger udbuddet i Aarhus ikke sammen med den høje efterspørgsel efter små boliger. I 2018 var det nemlig kun 14% af de annoncerede boliger, der var et-værelses, mens kun 31% af de annoncerede boliger var to-værelses.

Store boliger er lettere at få fat i

Mens udbuddet af små boliger ikke kan hamle op med efterspørgslen, ser det til gengæld lysere ud for boligsøgende, der søger en boliger med tre eller flere værelser. I 2018 var hele 35% af de udbudte boliger tre-værelses, mens 20% havde fire eller flere værelser.

 Udbud og efterspørgsel i forhold til antal værelser i lejeboliger i Aarhus

Se hele undersøgelsen her

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har undersøgt de boligsøgendes præferencer i forhold til antallet af værelser. Undersøgelsen er baseret på data om 46.954 brugeres konkrete søgekriterier i landets ti største byer. Data om udbuddet af boliger er baseret på data om 21.031 boliger i de ti byer, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i 2018.


 

Nøgleord

Kontakter

Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Klostergade 56C
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum