Beskæftigelsesministeriet

23.600 færre i kontanthjælpssystemet på knap to år

Del

Antallet af personer på kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp fortsætter sit fald med nu 23.600 færre fuldtidspersoner end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen blev indført.

I marts 2018 var der 133.000 såkaldte fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet, når man tager højde for sæsonudsving. Faldet på de 23.600 i forhold til april 2016 udgør 15,1 pct.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

Det er glædeligt, at vi måned for måned i snart to år har set antallet i kontanthjælpssystemet falde støt. Vi skal bruge de gode konjunkturer til at få alle med, sådan som vi er godt i gang med i satspulje-projektet ”Flere skal med”, hvor vi netop giver langtidsledige særlig hjælp til at blive en del af arbejdsmarkedet.

Ser man alene på udviklingen i kontanthjælpssystemet det seneste år – fra marts 2017 til marts 2018 - er antallet af personer faldet med 9,2 pct. Desuden er det samlede antal på overførselsindkomst faldet med over 40.000 fra april 2016 til februar 2018.

- Vi er godt i gang med at flytte folk fra passiv forsørgelse, og det er en kæmpe gevinst for både samfund og den enkelte. Nu skal vi også udvise rettidig omhu og sikre, at vi ikke får alvorlige flaskehalse. Antallet af forgæves rekrutteringer stiger og er nu det højeste i 10 år. Derfor har jeg fornylig fremlagt et udspil, som skal sikre mere kvalificeret arbejdskraft. Efter sommerferien vil vi også se på, hvordan virksomhederne i højere grad kan få relevant arbejdskraft hertil fra udlandet.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt:51232830

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen4.4.2019 08:15:58 CESTPressemeddelelse

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år. Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund. - Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de run

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum