Erhvervsministeriet

2,1 mio. kr. til sjællandske projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne og udvikler de danske småøer

Del

Elleve lokale projekter får i dag støtte gennem Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Projekterne er blandt andet beliggende i Faxe, Vordingborg og på Agersø, og de kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 2,1 mio. kr.

Eksempler på projekter, som får støtte, i Region Sjælland:

  • ”Iscenesættelse af vore nærbutikker: på indkøb med Oldemor”. Projektet vil undersøge en ny samarbejdsform, hvor kultur-, kunst- og handelsliv hjælpes ad med at holde liv i nærbutikkerne og give Faxe Ladeplads et attraktivt ry, der på sigt kan få flere butikker til byen. Projektet får tilsagn om støtte på 171.000 kr.
  • ”Fem købmænd bringer nærheden tilbage”. Projektet i Ringsted Kommune skal styrke lokalsamfundene og nærdemokratiet i samarbejde med lokalråd og købmænd. I fællesskab skal der laves nye modeller, som styrker serviceudbuddet inden for den lokale dagligvarehandel og vareudbringning. En tværgående undersøgelse af fem lokalsamfund og deres lokale købmand skal kortlægge udfordringer og muligheder. Projektet får tilsagn om støtte på 350.000 kr.
  • ”Betalingsstander”. Ansøger søger støtte til en ny betalingstander til sit benzin-/dieseltankanlæg på Fejø. Indtil nu har det været muligt at tanke benzin/diesel med kontanter og dankort på det eksisterende betalingsanlæg. I 2021 er det imidlertid slut med dankortbetaling på grund af nye sikkerhedsgodkendelser og kontaktløse kort fra Nets. Den nye stander vil udover dankort og kontanter også kunne klare betalinger med mobilepay og eventuelt visa/masterkort. Projektet får tilsagn om ø-støtte på 105.665 kr.

I alt var der 138 ansøgere til Landdistriktspuljen, hvor 36 projekter i hele landet har fået støtte på 8,2 millioner kroner.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af øsamfundene."

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter

Projekter på de små øer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum