Sparta Atletik og Løb

2023: Et historisk år for Copenhagen Marathon

Del
Med en ny rute og et nyt målområde er Copenhagen Marathon klar til at tage hul på et nyt kapitel på søndag. Og det kan i den grad mærkes på interessen fra løbere fra ind- og udland.
Startfeltet til Copenhagen Marathon 2023 er et af de største i løbets historie.
Startfeltet til Copenhagen Marathon 2023 er et af de største i løbets historie.

15.000 bananer, 1.500 liter cola, 42,195 kilometer og et hav af jublende tilskuere. Det er nogle af de ting, som venter på deltagerne til Copenhagen Marathon, når de på søndag bliver sluppet løs til en fantastisk løbeoplevelse i de københavnske gader.

Og i år bliver løbet noget helt særligt. Ikke kun fordi, Copenhagen Marathon har premiere på en ny rute og et nyt startområde i Fælledparken, men fordi det i år er 40 år siden, at det første verdensmesterskab i maraton med kvindelige deltagere blev afholdt. Det skete i Helsinki, Finland, i 1983, og det skal naturligvis fejres. Derfor bliver Copenhagen Marathon 2023 skudt i gang af de tre seje kvinder, som udgjorde det første danske maratonhold, nemlig Lone Dybdal, Mette Holm Hansen og Kjersti Jakobsen.

Vilde med løb
Med 12.500 tilmeldte er startfeltet et af de største i løbets historie. Og det er ikke kun danskere, der elsker at løbe maraton i København. I udlandet fortsætter begejstringen for Copenhagen Marathon også med at vokse, og faktisk har den aldrig været større. I år rejser hele 5.680 udenlandske løbere fra 103 lande til vores hovedstad, hvilket er det største antal, siden startskuddet til det første Copenhagen Marathon lød i 1980.

Og det er ikke kun Copenhagen Marathon, der oplever en markant stigende interesse.

“Det er en tendens, vi ser alle de store løb, vi arrangerer” fortæller Dorte Vibjerg, direktør for Sparta Atletik & Løb, som står bag Copenhagen Marathon.
“Tilmeldingerne til DHL Stafetten buldrer af sted, og Royal Run er stort set udsolgt. Faktisk er der tilmeldt mere end 92.000 løbere, hvilket er det største antal i løbets historie. "Interessen for Copenhagen Half til september er også helt utrolig, så her ser det også ud til, at vi må melde udsolgt, før vi plejer.”

NB: Hvis det ikke er alle 15.000 bananer, der bliver spist, bliver resten doneret til firmaet Banana Cph , som laver brød, kage og is af dem. 

Pressen er inviteret
Pressen er inviteret til at dække begivenheden fra vores pressecenter på dagen på Øster Allé ved start- og målområdet. Opløbsstrækning på Øster Allé er kendt for at byde på fantastisk stemning, og der vil være rig mulighed for at få gode billeder af vinderne og fra løbet. Der er også pressefaciliteter tilgængelig i området, hvor pressen kan tage ophold. Kontakt Sparta Atletik & Løbs presseansvarlig, Thor Thestrup Schnetler, på 28453831 for at ansøge om akkreditering eller ansøg online her. 

Hent vores pressekit her

Se Elite-startlisten her

Nøgleord

Billeder

Startfeltet til Copenhagen Marathon 2023 er et af de største i løbets historie.
Startfeltet til Copenhagen Marathon 2023 er et af de største i løbets historie.
Download
Der kommer løbere fra 103 lande til årets Copenhagen Marathon.
Der kommer løbere fra 103 lande til årets Copenhagen Marathon.
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games. 

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.  

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau. 

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye