3byggetilbud.dk

2022 bød på rekordstor efterspørgsel på alternative energikilder

Del
Nedgangen i byggebranchen betyder, at flere af renoveringsopgaverne i markedet kommer forbi håndværkerportalen 3byggetilbud.dk. Og så har forsyningskrisen for alvor sat gang i den grønne omstilling.
Rekordmange danskere fik opsat varmepumper op i 2022. Her fremviser en boligejer sin varmepumpe.
Rekordmange danskere fik opsat varmepumper op i 2022. Her fremviser en boligejer sin varmepumpe.

Danskernes byggelyst har generelt været aftagende gennem 2022. Inflation, energikrise samt produktions- og leveringsforsinkelser er nogle af udfordringerne for mange af landets håndværksvirksomheder.

Den nedgang, som resten af markedet mærker på nuværende tidspunkt, kan dog ikke spores hos 3byggetilbud.dk.

Tilbudsportal er populær i et marked i nedgang

Ifølge CSO hos 3byggetilbud.dk Tino Chris Hansen har knap 65.000 danskere indsendt en bygge- eller renoveringsopgave til 3byggetilbud.dk i 2022:

”Det er ikke på det niveau, som det var, da corona-byggelysten buldrede derudaf, men det er væsentligt højere, end hvad man kan forvente af et marked i nedgang,” siger Tino Chris Hansen.

”Vi vinder lige nu markedsandele, og det skyldes blandt andet, at mange danskere ønsker at hente flere tilbud på renoveringsopgaven, når privatøkonomien bliver lidt mere slunken,” fortsætter Tino Chris Hansen med henvisning til inflationen og de øgede leveomkostninger.

Alternative energikilder stod højest på ønskelisten

Der er flere årsager til, at 3byggetilbud.dk har fået så mange renoveringshenvendelser fra danskerne i 2022. Én af forklaringerne er den store efterspørgsel på alternative energikilder. 3byggetilbud.dk har nemlig oplevet rekordstor efterspørgsel på både jordvarme og varmepumper.

Portalen har haft en vækst på 225,37 procent i antallet af forespørgsler på luft-vand varmepumper og 720 procent flere henvendelser på jordvarmeanlæng, når 2022 sammenlignes med 2021.

”De stigende gaspriser og usikkerheden om fjernvarmeplanerne har betydet, at rigtig mange ønskede at udskifte det gamle fyr med en alternativ og grønnere opvarmningskilde,” forklarer Tino Chris Hansen.

Solcellerne er en solstrålehistorie

Også solcellerne har stået højt på ønskelisten hos danskerne i 2022. Her har 3byggetilbud.dk haft en gigantisk vækst på 1.759 procent, når antallet af forespørgsler i 2022 sammenlignes med 2021.

”Vi har modtaget tusindvis af solcelleopgaver i 2022. Det er 19 gange så mange henvendelser, som i 2021 og særligt da elprisen stak af i efteråret fik vi solcellehenvendelser som aldrig før,” fortæller Tino Chris Hansen.

Fakta

- 3byggetilbud.dk er Danmarks førende formidler af bygge- og renoveringsopgaver. I 2022 modtog 3byggetilbud.dk 63.595 bygge- og renoveringsopgaver.

- Håndværkerportalen forventer at formidle mere end 70.000 henvendelser i 2023.

 - Top 3 brancher med højeste vækst:

1. Solceller

2. Jordvarme

3. Varmepumper (luft-vand)

- 3byggetilbud.dk har modtaget 40 procent flere ansøgninger om entreprisegaranti i 2022 end året inden.

- Lokale og regionale tendenser kan også spores i 3byggetilbud.dks data. Eksempelvis fremgår det, at områder uden fjernvarme har haft særlig stor efterspørgsel på udskiftning af varmekilden. 

Nøgleord

Kontakter

Maria CarlsenKommunikationschef3byggetilbud.dk A/S

Presse- og kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk A/S, der også står bag Andelsportal.dk og Energihjem.dk

Tlf:26740636mac@3byggetilbud.dk

Billeder

Rekordmange danskere fik opsat varmepumper op i 2022. Her fremviser en boligejer sin varmepumpe.
Rekordmange danskere fik opsat varmepumper op i 2022. Her fremviser en boligejer sin varmepumpe.
Download
3byggetilbud.dk er dagligt i dialog med utallige boligejere, der ønsker at få installeret solceller.
3byggetilbud.dk er dagligt i dialog med utallige boligejere, der ønsker at få installeret solceller.
Download

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk og Andelsportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.700 håndværker-firmaer. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Rekordregn betød stor efterspørgsel på kloakmestre: Sådan sikrer du dig13.3.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

Januar 2023 var en særdeles våd måned. Faktisk er måneden den vådeste januar nogensinde siden målingerne blev sat i gang i 1874. Som følge af de store regnmasser fik mange boligejere vandskader at se til – det vidner tal fra 3byggetilbud.dk om. Men mange bekymrer sig ikke om vandskader, før de er sket, erfarer Unik Anlæg ApS, der er ekspert i bl.a. kloakarbejde og omfangsdræn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum