3byggetilbud.dk

2021 blev endnu et historisk håndværkerår

Del

2021 blev året med fortsat stor byggelyst hos danskerne, hvor særligt varmepumpen og nyt badeværelse stod højt på ønskelisten. Næste år kan dog blive en mere stormfuld affære – blandt andet på grund af udfasningen af håndværkerfradraget.

Varmepumpe og nyt badeværelse stod højest på danskernes ønskeliste i 2021.
Varmepumpe og nyt badeværelse stod højest på danskernes ønskeliste i 2021.

Knap 70.000 gange i løbet af 2021 har danskerne efterspurgt en håndværker hos 3byggetilbud.dk, Danmarks største formidler af opgaver. En stigning på mere end 50 procent sammenlignet med 2019, men også et overraskende niveau sammenlignet med 2020, der slog alle rekorder for antallet af håndværkeropgaver.

”Sidste år eksploderede efterspørgslen på håndværkere grundet coronanedlukning,  udbetalingen af indefrosne feriepenge og attraktive tilskuds- og fradragsordninger. Vi havde derfor forventet en naturlig nedgang i takt med, at samfundet igen åbnede op, men det har ikke været tilfældet. Danskernes byggelyst befinder sig nemlig fortsat på et rekordniveau,” siger Nynne Groth Hallander, kommunikationsansvarlig hos 3byggetilbud.dk, og fortsætter:

”Hjemmearbejde har klart spillet en hovedrolle, når det kommer til håndværkernes fyldte ordrebøger i 2021. Vi kan for eksempel stadig aflæse den direkte påvirkning af regeringens seneste restriktioner i vores opgavetal.”

Da Mette Frederiksen igen anbefalede, at danskerne skulle arbejde hjemmefra mellem jul og nytår, oplevede 3byggetilbud.dk nemlig en stigning på ca. 40 % i indsendte opgaver sammenlignet med samme periode sidste år.

Varmepumper og badeværelser i top

2021 tegner et tydeligt billede af de opgaver, danskerne efterspørger i boligen – og det er særligt skiftet til grønne varmekilder og nye badeværelser, der topper håndværkerlisten. Samtidig viser data fra Danmarks største opgaveformidler en stigning i prisen på vunde opgaver med 32 % i 2021 sammenlignet med året før.

”Med et forhøjet grønt håndværkerfradrag og Energistyrelsens tilskudspuljer er energirenovering af boligen i høj kurs i 2021. Tallene viser også, at danskerne renoverer større. De investerer i et nyt badeværelse fremfor bare udskiftning af fliserne,” siger Nynne Groth Hallander.

2022: Kan blive den perfekte storm

I kølvandet på to rekord år i håndværkerbranchen og fortsat byggelyst spår 3byggetilbud.dk, at 2022 kan blive lidt af en joker.

”Et kig i krystalkuglen kan tyde på, at efterspørgslen på håndværkere vil falde næste år. Læg dertil, at håndværkerfradraget afskaffes i april 2022,” siger Nynne Groth Hallander og afslutter:

”Det, vi hører fra vores håndværkere er nemlig, at håndværkerfradraget ofte er tungen på vægtskålen, når et grønt renoveringsprojekt skal igangsættes. En lavere efterspørgsel og et aflivet håndværkerfradrag kan desværre blive den perfekte storm i byggeriet anno 2022.”

Fakta om 3byggetilbud.dks data fra 2021:

 • 3byggetilbud.dk er Danmarks største formidler af bygge- og renoveringsopgaver og har i peioden 1.1.2021- 28.12.2021 modtaget 68.710 bygge- og renoveringsopgaver – og forventer at formidle flere end 70.000 opgaver i år. Det er en stigning på mere end 50 procent, når man sammenligner med 2019.
 • Prisen på vundne opgaver er steget med 32 % i 2021 sammenlignet med 2020.
 • Top 3 brancher med højeste vækst i 2021:
  1. Varmepumper
  2. Badeværelser
  3. El-arbejde
 • På en skala fra 1-5 stjerner har bygherrerne i gennemsnit evalueret håndværkerne fra 3byggetilbud.dk med 4,48 stjerner.
 • 3byggetilbud.dk modtager flest bygge- og renoveringsprojekter mandag, og størstedelen sendes ind i arbejdstiden mellem kl. 10.00-11.00.

Nøgleord

Kontakter

Nynne Groth HallanderKommunikationsansvarlig

Kommunikationsansvarlig for 3bygetilbud.dk, der også driver Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk.

Tlf:53391791npg@3byggetilbud.dk

Billeder

Varmepumpe og nyt badeværelse stod højest på danskernes ønskeliste i 2021.
Varmepumpe og nyt badeværelse stod højest på danskernes ønskeliste i 2021.
Download

Links

Information om 3byggetilbud.dk

3byggetilbud.dk
3byggetilbud.dk
Antonigade 4
1106 København K

+45 7733 4000https://www.3byggetilbud.dk/

3byggetilbud.dk kan skaffe relevante cases, da vi er i løbende dialog med de danske bygherrer og håndværkere landet over.

3byggetilbud.dk A/S er stiftet i år 2000 og står bag portalerne 3byggetilbud.dk, Energihjem.dk, Andelsportal.dk og Ejerportal.dk. 3byggetilbud.dk A/S er i dag Danmarks største formidler af byggeopgaver. Via 3byggetilbud.dk formidles mere end 70.000 bygge- og renoveringsopgaver årligt til et landsdækkende netværk af 1.600 håndværkerfirmaer. 

Følg pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3byggetilbud.dk

Danskerne går solcelleamok: 979 procent flere solcelleopgaver22.7.2022 09:01:42 CEST | Pressemeddelelse

Der er nyt under solen, når det kommer til efterspørgslen på solceller. Og med rekordhøje varmetemperaturer og stigende energipriser er der god grund til, at flere og flere danskere ønsker at være selvforsynende i deres strømforbrug. Antallet af forespørgsler på solceller hos 3byggetilbud.dk taler for sig selv. Portalen har nemlig formidlet 979 procent flere solcelleopgaver de seneste fem måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum