LO • Landsorganisationen i Danmark

2.000 overenskomster i 2015

Del

Over fem overenskomster om dagen! 2.000 i alt i året der gik! I løbet af 2015 har lønmodtagere på arbejdspladser i Danmark enten fået en helt ny overenskomst, en tiltrædelsesoverenskomst, en genforhandling af deres eksisterende overenskomst, eller deres arbejdsgiver har meldt sig ind i en arbejdsgiverforening.

Det fejrer LO med en lille overenskomstkampagne i aviser og på nettet i dagene 28., 29. og 30. december.

– Hver dag lønmodtagere bliver omfattet af en overenskomst, er en god dag. For overenskomster betyder bedre løn, bedre pension, bedre ferie og fx bedre muligheder for at efteruddanne sig, siger LO’s næstformand Arne Grevsen.

– Overenskomster er selve kernen i den danske model, hvor lønmodtagere og arbejdsgivere forhandler sig til rette. Sådan gør vi i Danmark, og det er en stor fordel for både lønmodtagere og arbejdsgivere, at vi har et fleksibelt system, hvor overenskomsterne tilpasses den enkelte virksomhed eller branche, siger han.

– Samtidig smitter overenskomsterne af på det øvrige arbejdsmarked. For når vi forhandler med arbejdsgiverne, så sætter vi jo også rammen for de virksomheder, som endnu ikke har en overenskomst, siger Arne Grevsen.

Fakta:

De 2.000 overenskomster er en sammentælling, foretaget af LO på baggrund af indberetninger fra de enkelte forbund. Det indbefatter lokale overenskomster, tiltrædelsesoverenskomster samt fornyede overenskomster efter forhandlinger i løbet af 2015, især på det offentlige område.

Kontakt: pressekonsulent Morten Bruun, tlf. 29 89 16 16.

 

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum