Dansk Fjernvarme

200 millioner endelig fordelt mellem fjernvarmepuljen og afkoblingsordningen

Del
Forligskredsen bag Inflationshjælpsaftalen har endelig fået fordelt de aftalte 200 mio. kroner mellem fjernvarmepuljen og afkoblingsordningen. Nu er puljerne fyldt op igen til gavn for udfasningen af naturgas og udrulningen af fjernvarme. Men de bør ikke løbe tør igen, påpeger Dansk Fjernvarme.

Fjernvarmepuljen modtager 88 mio. kroner og afkoblingsordningen modtager 112 mio. kroner. Sådan fordeler de 200 mio. kroner fra Inflationshjælpsaftalen sig efter regeringen og et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om fordelingen.

- Fordelingen af de 200 mio. kroner falder på et tørt sted. De nye penge i fjernvarmepuljen vil sikre, at de ansøgninger, der blev sendt ind efter puljen løb tør for tre uger siden, kan godkendes, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Således er afkoblingsordningen nu på 254 mio. kroner, og fjernvarmepuljen er på 386 mio. kroner. Dansk Fjernvarme vurderer, at der potentielt kan være behov for en fjernvarmepulje på mellem 500 og 700 mio. kroner.

Fjernvarmepuljen vil løbe tør for midler igen. Fjernvarmeselskaber i hele Danmark er i gang med at projektere og udmønte kommunernes varmeplaner, hvor flere afhænger af støtte fra fjernvarmepuljen. Det er regeringen og Folketinget, der har ønsket en forceret udfasning af naturgas og tilsvarende udbygning af fjernvarmen. Derfor bør de også medvirke til at sikre, at det ikke er selskaberne og forbrugerne, der løber hele risikoen med fjernvarmeudrulningen. Det vil kunne undgås, hvis der er fuld opmærksomhed på, at puljen kan yde tilskud, siger Kim Mortensen.

Rekordmange på fjernvarme i 2022
En undersøgelse blandt Dansk Fjernvarmes medlemmer viser en kraftig stigning i fjernvarmekunder i 2022. I alt kom der cirka 58.400 nye fjernvarmekunder i 2022, og det kan bevæge sig ind i 2023, hvis rammerne og værktøjerne sikrer tempoet.

- Det er overvældende så stor en efterspørgsel fjernvarmeselskaberne har set i 2022. Der har været tempo på, og det tempo kan meget vel fortsætte i 2023, hvis der er politisk fokus på at sikre rammerne for udfasningen af naturgas. Derfor ser branchen frem til etableringen af NEKST, som vil have en afgørende rolle i at, fjernvarmen er udrullet til danskerne i 2028, som der politisk er blevet vedtaget, siger Kim Mortensen.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme
Merkurvej 7
6000 Kolding

76 30 80 00http://danskfjernvarme.dk

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Elforsyningsrapport beskriver vigtigheden af regulerbar elproduktion9.5.2023 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse

Klimarådet har præsenteret deres analyse over fremtidens elforsyningssikkerhed. Den grønne omstilling af energisystemet sætter elforsyningssikkerheden i Danmark under et større pres end i dag, blandt andet fordi de vejruafhængige kraftværker bliver færre og ikke kan støtte elforsyningen. Dansk Fjernvarme opfordrer til, at man politisk allerede nu tager stilling til kraftværkernes rolle i et elektrificeret energisystem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum