Naturstyrelsen

20 nye naturguider skal inspirere turister til oplevelser i naturen

Del
Påsken er perfekt til udflugter i naturen — ligegyldigt hvilket sprog man taler. Naturstyrelsen viser nu vej ud i udvalgte statslige skove og naturområder med 13 nye tyske og 7 nye engelske digitale naturguider.

Where can I see a European Bison? Was kan mann auf der Dünenplantage von Skagen erleben? Welche tiere leben in Mols Bjerge?

Det er nogle af de mange spørgsmål som engelsk- og tysktalende naturelskere nu kan finde svar på i 13 nye tyske og 7 nye engelske naturguider. De oversatte naturguider er en del af Naturstyrelsens guide-system, der kan læses på computeren på Naturstyrelsens hjemmeside eller på en smartphone, når man er ude på tur. Guiderne viser vej ud til naturen og seværdighederne i en række udvalgte statslige skove og naturområder. De digitale naturguider indeholder ligesom en god guidebog kort, beskrivelser og flotte billeder. Men med det digitale system, kan informationerne altid være opdaterede.

Der findes i forvejen 6 engelske, 7 tyske og 156 danske naturguider. Med de nye engelske og tyske guider bliver der altså over dobbelt så mange naturguider til de tysk- og engelsktalende naturgæster.

For at se dette indhold fra naturstyrelsen.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

De nye digitale naturguider viser vej til naturområder i hele Danmark.

Hent de 20 nye engelske og tyske digitale naturguider her:

Almindingen

I hjertet af Bornholm ligger den ældste og smukkeste del af den vidstrakte skov, der dækker en stor del af det indre Bornholm. Ved Svinemosen er europæiske bisoner med til at skabe områder med sjældne naturtyper. Bisonerne kan opleves fra bil eller til fods.

På tysk: Se den digitale naturguide for Almindingen

På engelsk: Se den digitale naturguide for Almindingen

Fur

Fur er Limfjordens perle med imponerende udsigter over land og fjord. På nordkysten ligger Langstedhuller, der et af de mest naturskønne områder på Fur. Hullerne er et system af erosionsslugter udformet efter istiden.

På tysk: Se den digitale naturguide for Fur

Gribskov

De store gamle skovområder rummer jættestuer, forsvundne landsbyer og andre spor fra vore forfædre. I skovområderne lever Danmarks største bestand af rådyr — og et ynglende fiskeørnepar.

På engelsk: Se den digitale naturguide for Gribskov

Gl. Lejre

Gå på opdagelse i Danmarks fortid, hvor vikingerne byggede deres mægtige haller. Og oplev den fredede natur omkring den gamle landsby.

På engelsk: Se den digitale naturguide for Gl. Lejre

Himmelbjerget og Slåensø

En af kongerigets smukkeste udsigter over skove og søer. Området har et rigt fugleliv og en lang række seværdigheder.

På engelsk: Se den digitale naturguide for Himmelbjerget og Slåensø

På tysk: Se den digitale naturguide for Himmelbjerget og Slåensø

Jægersborg Hegn

Kun en halv time fra København kan man få en naturoplevelse i Jægersborg Hegn. Her trives planter, dyr og den stille skovgæst. 

På engelsk: Se den digitale naturguide for Jægersborg Hegn

Klitplantagerne i Sydthy

Klitplantagerne i Sydthy er en del af Nationalpark Thy, hvor diverse vandreruter fører dig gennem klithede, skov, til kystklinter, søer og hav.

På tysk: Se den digitale naturguide for Himmelbjerget og Slåensø

Klitplantagerne ved Vandet Sø

Her kan du besøge rester fra store herregårde, oldtidshøje fra bronzealderen og dele af den Atlantvold, som Hitler lod bygge langs Europas vestkyst. I områderne omkring Vandet og Nors Sø er der et meget rigt plante- og smådyrsliv.

På tysk: Se den digitale naturguide for Klitplantagerne ved Vandet Sø

Mols Bjerge

Et af landets mest enestående naturområder, skabt af isen, bagt af solen. Her er store udsigter, her er strand, skov og overdrev og et mylder af dyre- og planteliv.

På tysk: Se den digitale naturguide for Mols Bjerge

Møns Klint

Et naturområde i verdensklasse. Næsten lodrette blændende hvide klinter ud mod den blå Østersø. Nogle af Danmarks ældste bøgetræer, det største udvalg af vilde orkideer — og vandrefalken, der jager med op mod 400 km i timen. 

På engelsk: Se den digitale naturguide for Møns Klint

På tysk: Se den digitale naturguide for Møns Klint

Nordbornholm og Hammershus

Et unikt naturområde skabt af klippe og hav. Her kan du også opleve Nordeuropas største borgruin: Hammershus.

På tysk: Se den digitale naturguide for Nordbornholm og Hammershus

Randbøl Hede and Frederikshåb Plantage

En af Danmarks største indlandsheder med klitter og de mystiske Syvårssøer, som opstår og forsvinder med højden på grundvandet. 

På engelsk: Se den digitale naturguide for Randbøl Hede og Frederikshåb Plantage

Skagen Klitplantage

Skagen Klitplantage ligger smukt mellem to have. Året rundt er der dyr og planter i klitterne. Om foråret og efteråret kommer der kæmpe fugletræk.

På tysk: Se den digitale naturguide for Skagen Klitplantage

Skjern Ådal

Både Danmarkshistoriens største afvandingsprojekt og efterfølgende Danmarks største naturgenopretningsprojekt har omformet ådalen. I dag er der skabt et vildt, men let tilgængeligt område, der er en magnet for trækfugle, lystfiskere og folk, der bare vil nyde naturen og den friske luft.

På tysk: Se den digitale naturguide for Skjern Ådal

Svanninge Bakker

Svanninge Bakker er sammen med Svanninge Bjerge og Sollerup Skov det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Højdedragene i Svanninge Bakker er dækket af overdrev - en naturtype, som er i stærk tilbagegang i hele Europa

På tysk: Se den digitale naturguide for Svanninge Bakker

Sydlangeland

Langelands sydspids er dækket af et vidtstrakt naturområde med store, åbne græssletter, søer og moser, historiske skove, stejle klinter og de særprægede, rundpuldede ”hatbakker”, som kun findes på Langeland. Her kan du møde en flok på ca. 60 ”vilde” heste af exmoor-racen.

På tysk

Se den digitale naturguide for Sydlangeland

Tornby Klitplantage

Tornby Plantage er en højtbeliggende, vindudsat klitplantage på den jyske vestkyst, cirka fire kilometer syd for Hirtshals. Træerne vokser kun få hundrede meter fra havet, og trægrænsen følger en 15-25 m høj havskrænt, som viser, hvor havet gik til stenalderen.

På tysk: Se den digitale naturguide for Tornby Klitplantage

Information om Naturstyrelsen

Naturstyrelsen



Følg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye