VIA University College

20 grafiske fortællere er klar til at erobre verden

Del

Efter fire års slid med tegning, historiefortælling, kreative løsninger og coronaudfordringer er 20 studerende fra uddannelsen grafisk fortælling klar til at afprøve deres imponerende evner i den virkelige verden. Dimissionen markeres med en stor afgangsudstilling ved Sct. Mathias Port i Viborg.

Fredag den 4. juni dimitterer 20 kreative og visionære grafiske fortællere fra The Animation Workshop/VIA University College. Forud for det har de brugt fire år på at dygtiggøre sig inden for en bred vifte af unikke færdigheder, der gør dimittenderne i stand til at løse opgaver inden for mange forskellige brancher.

”En grafisk fortæller er en selvstændig kreativ maskine, der er i stand til at udtænke og skabe visuelle historier på højt plan,” siger uddannelsesleder for grafisk fortælling, Peter Dyring-Olsen.

”Med et solidt håndværk og personlige kunstneriske stemmer i værktøjskassen kan en grafisk fortæller arbejde i mange forskellige medier. Hjertet i uddannelsen er tegneserier, men dimittender beskæftiger sig inden for så forskellige felter som animation, videospil, bogillustration, undervisning og meget andet. Det er en dygtig og motiveret årgang, vi nu sender ud for at løbe deres kreative karrierer i gang, og jeg er slet ikke i tvivl om, at verden har brug for netop deres blomstrende idérigdom og talent.”

En perlerække af internationale gæsteundervisere

Meget af undervisningen på grafisk fortælling varetages af internationale gæsteundervisere, som til dagligt lever af at udføre netop den slags opgaver, som de underviser i. Det er med til at skabe et levende undervisningsmiljø, hvor de studerende konstant er i kontakt med den nyeste viden om feltet fra den professionelle virkelighed.

Den amerikanske tegneserieskaber og underviser Jason Lutes, som underviste denne årgang i begyndelsen af studiet, er fuld af lovprisninger om de studerendes afgangsprojekter.

”Samtlige de talentfulde billedfortællere, jeg tilbragte ti dage med dengang i 2018, har taget syvmileskridt i deres udvikling. Jeg ser styrket håndelag, linjer ført med selvtillid og følelse, farver arrangeret som musik, personlige udtryk i fuldt flor. Og det får mig til at konkludere, at vores elskede kunstforms fremtid er i gode hænder.”

Syn for sagn i Viborgs bymidte

Der bliver rig lejlighed til at se de studerendes arbejde, når en storstilet udstilling åbner ved Sct. Mathias Port i Viborg. Udstillingen er åben for offentligheden fra den 4. til den 19. juni.

Farverige faglige fyrtårne

I 2020 tiltrådte Kasper Kruse som leder af The Animation Workshop, og denne årgangs talenter og faglige niveau er heller ikke gået hans næse forbi.

”Jeg har jo selv en baggrund som tegneserietegner, så det er naturligt, at jeg holder øje med, hvad der sker på grafisk fortælling. Og jeg er blæst bagover af deres evner til at skabe visuelle historier, som byder inden for i mange forskellige, farverige universer. Hvis vi har lært noget af coronakrisen, må det være, at vi som mennesker har brug for stærke fortællinger – særligt, når livet er hårdt og besværligt. Aldrig før har så mange mennesker brugt så meget tid på at lade sig underholde og oplyse af film, animation, bøger og tegneserier. Og de grafiske fortællere er lige præcis de faglige fyrtårne, der kan være med til at skabe de fortællinger og de illustrationer, som vi i de kommende år kan drømme os ind i.”

Om Grafisk Fortælling

Professionsbachelor i grafisk fortælling er en fireårig uddannelse med fokus på tegning, historiefortælling og tegneserier. Uddannelsen har et solidt udgangspunkt i et højt håndværk, der udvikles og afprøves igennem en lang række af workshops under ledelse af internationale gæsteundervisere. På uddannelsens fjerde år skaber de studerende deres afgangsprojekter, der er større værker inden for tegneserier, illustrerede bøger med videre. Uddrag af årets afgangsprojekter bliver senere på året samlet i afgangsantologien Næbdyr, der udgives i samarbejde med Cobolt.

Projekterne i deres helhed kan læses på www.graphic-storytelling.com fra den 4. juni. Den afgående klasse er blot den tredje årgang, siden uddannelsen åbnede i 2013. Grafisk Fortælling udbydes udelukkende på The Animation Workshop/VIA University College og optager 20 studerende hvert andet år.

Kontakter

Uddannelsesleder Peter Dyring-Olsen: pdo@via.dk, tlf. 87554983

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum