Erhvervsministeriet

2 mio. kr. til midtjyske projekter, der bringer nærheden tilbage til landdistrikterne og udvikler de danske småøer

Del

9 lokale projekter får i dag støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje. Projekterne er bl.a. beliggende i Holstebro, Lemvig og på Anholt, og de kan se frem til et samlet hjælp på ca. 2 mio. kr.

Eksempler på projekter, som får støtte, i Region Midtjylland:

  • ”Sammen om lokal handel (SOLH)”. Baggrunden for projektet i Lemvig er en faldende handel, hvor tomme lokaler er mere end fordoblet de seneste år i kommunen. Projektet skal skabe vækst i handelslivet gennem nye aktiviteter og et længerevarende samarbejde på tværs af byerne i kommunen. Projektet har fået tilsagn om støtte på 370.500 kr.
  • ”Samtalesoirée på vestjysk”. Ansøger ønsker i samarbejde med lokale foreninger, frivillige og Holstebro Kommune at samskabe et formeksperimenterende samtalerum, hvor man styrker den vestjyske samtalekultur gennem et lokalt mødested, hvor folk kan vende tidens spørgsmål og nye ideer.Projektet har fået tilsagn om støtte på 340.278 kr.

  • ”Online musikundervisning for børn og unge på Anholt, et pilotprojekt”. Anholt ligger langt fra fastlandet, og der er få fritidsaktiviteter og kulturtilbud. Corona-nedlukningen har samtidig vist et potentiale for e-learning og fjernundervisning. Projektet skal derfor afprøve, om fjernundervisning i musik fremover skal være et tilbud til Anholts børn, unge og voksne. Projektet har fået tilsagn om støtte på 29.000 kr.

I alt var der 138 ansøgere til Landdistriktspuljen, hvor 36 projekter i hele landet har fået støtte på 8,2 millioner kroner.

Formand for Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen Finn Jorsal:

”Det er glædeligt at se, at der rundt om i landet bliver arbejdet aktivt med forskellige måder at få nærheden tilbage i landdistrikterne. Derudover glæder det også udvalget, at der har været så mange gode ø-projekter, som har handlet om vital infrastruktur. Fx købmandsbutikker, tankanlæg og havne, der alle i høj grad medvirker til opretholdelse af øsamfundene."

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum