Deloitte

2 mio. danskere har stadig en stationær PC derhjemme

Del

I mange hjem er den store, grå computerkasse fortsat fast inventar

Frederik Behnk
Frederik Behnk

København, 18. maj 2016

Trods tablets, smartphones og ultratynde bærbare PC’er er den stationære computer fortsat uhyre populær. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Her siger hele 47 pct. af danskerne, at de stadig har en af de firkantede computerkasser stående i deres hjem. En blanding af nostalgi og komfort, mener ekspert.

- Det er tydeligt, at danskerne holder godt fast i den teknologi, de kender og holder af. Den stationære PC har jo i mange år været en fast del af hjemmekontoret eller ungdomsværelset, hvor den har leveret solid processorkraft til hele familien, siger medieekspert i Deloitte Frederik Behnk.

Det er dog især de ældre generationer, der er gladest for de klodsede computerkasser.

- Af de 18- til 29-årige siger 37 pct., at der findes en stationær PC i deres hjem, mens tallet stiger til 57 pct., når vi ser på danskerne over 60 år. Derfor kan man godt foranlediges til at tro, at de stationære computere på et tidspunkt har udtjent deres værnepligt, men den udvikling går altså væsentligt langsommere, end man umiddelbart skulle tro, siger Frederik Behnk.

Trods den fortsatte udbredelse er den stationære computer dog for længst overhalet indenom af den bærbare PC, der samtidig slår både smartphones og tablets i popularitet.

- Ligesom den stationære PC har mange også dømt den bærbare PC ude til fordel for de helt små apparater som tablets og smartphones. Sådan er det dog langt fra gået, og i dag er den bærbare PC den mest populære enhed overhovedet. Hele 86 pct. af danskerne har sådan en i deres hjem, siger Frederik Behnk.

Også ude i verden er PC’en stadig populær, viser en stor Deloitte-rundspørge i 14 vestlige lande.

- Internationalt er det cirka 85 pct. af de unge, der har adgang til enten en bærbar eller stationær PC i deres hjem. Det er især skærmen og tastaturet, der gør PC’en mere attraktiv end tablets. Den er let og komfortabel at arbejde på, siger Frederik Behnk.

Internationale studier viser, at unge mellem 18 og 24 år i gennemsnit bruger deres PC 49 minutter om dagen til at arbejde, se video, spille spil, sende e-mails, gå på sociale medier og surfe rundt på internettet.

Fakta:

Så mange danskere har en stationær PC derhjemme:

Hele befolkningen: 48 pct.

18-29 år: 37 pct.

30-39 år: 37 pct.

40-49 år: 50 pct.

50-59 år: 50 pct.

60+ år: 57 pct.

Så mange danskere har en bærbar PC derhjemme:

Hele befolkningen: 86 pct.

18-29 år: 89 pct.

30-39 år: 78 pct.

40-49 år: 95 pct.

50-59 år: 91 pct.

60+ år: 82 pct.

De danske tal er baseret på i alt 1004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

De internationale tal er baseret på Deloittes TMT Predictions 2016.

Nøgleord

Kontakter

Frederik Behnk
Tlf. +45 30 93 44 26
fbehnk@deloitte.dk

Billeder

Frederik Behnk
Frederik Behnk
Download

Vedhæftede filer

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Frederik Behnk er Director i Deloitte og ekspert i medier og telekommunikation.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum