2. klasse fra Nors bliver Årets Panthelte – igen!

Del

0.-4.-klasser fra hele landet har de seneste fire uger lært om klima og samlet tomme dåser og flasker i håb om at vinde titlen som Årets Panthelte i Dansk Retursystems årlige klimakonkurrence. Det blev 2. klasse fra Nors Skole, som sikrede sig titlen med ufattelige 95.903 tomme dåser og flasker. Det er andet år klassen vinder konkurrencen. Opskriften er engagement og evnen til at mobilisere lokalsamfundet.

I går fik 2. klasse fra Nors Skole i Thisted kommune overrakt medaljer, 2000 kroner til klassekassen og titlen som Årets Panthelte. Det skete efter en nervepirrende slutspurt, hvor 0.-4.-klasser fra hele landet havde støvsuget deres lokalmiljø for tomme dåser og flasker og i alt indsamlet næsten 300.000 stykker emballage.  

Det er andet år i træk, at 2. Klassen fra Nors Skole vinder Dansk Retursystems konkurrence Årets Panthelte, som sætter klima og genanvendelse på skoleskemaet. I fire uger har klassen lært om, hvor meget energi man sparer ved at genanvende. De har også lært at måle og veje dåserne, så de nu, ifølge klasselærer Mette Pedersen, har helt styr på gram, kilo og tons og desuden kan regne med decimaler. Samtidig har de samlet næsten 95.903 tomme dåser og flasker.

Har mobiliseret lokalsamfundet
Det er svært at forestille sig, hvordan 27 2. klasse-elever kan samle så mange tomme flasker og dåser sammen. Men svaret er en dedikeret klasselærer og et lokalsamfund, der har bakket op.

”Det har gået fra mund til mund, og så har vi haft nogle vildt engagerede forældre. Vi har også brugt de sociale medier. Vi har fået tomme flasker og dåser fra alle de små byer i området, og forældrene har kørt rundt og hentet,” fortæller klasselæreren Mette Pedersen

Derudover har en af elevernes bedsteforældre stillet to containere op på skolens område, så der var styr på dåserne. Et par lokale håndværkere har meldt sig til at bygge et stillads, så eleverne kan klatre op og hælde dåserne og flaskerne ned i containerne.

Konkurrenterne kæmpede hårdt
Nors Skolen har haft nogle stærke konkurrenter, som på samme måde har kæmpet for at skaffe sig titlen som årets panthelte. I alt har de deltagende skoler indsamlet 296.663 dåser og flasker.

”Det er jo helt vildt. Klasserne har fået samlet næsten 300.000 emballager tilsammen. Det overstiger simpelthen vores vildeste forestillinger. Og det er nærmest rørende, når man hører fortællingerne om, hvordan børnene har lagt kræfter i at samle ind og brugt mange timer på at arbejde med miljø, klima og genanvendelse. Og ikke mindst stort tillykke til Årets panthelte på Nors skole, som nu løber med sejren for andet år i træk. ” siger Hanne Luke, kommunikationsdirektør i Dansk Retursystem.

Kontakter

For flere informationer kontakt:

Karen Strandbygaard, kommunikationskonsulent, Dansk Retursystem: Tlf. 41624245
Laura Madsen, kommunikationsmedarbejder, Dansk Retursystem 42950212

Billeder

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,5 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen­anvendt. Miljøvirksomheden har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Miljøbevidste venner pantede på Østerbro og vandt i Det nationale Pantspil: Jeg er en totalt god fyr til at sortere skrald19.9.2018 14:43pressemeddelelse

Det var to musikglade og meget tilfredse venner, der mandag afleverede tomme flasker og dåser i Meny på Bryggervangen på Østerbro og blev udråbt som tredje vinder i klimakampagnen Det nationale Pantspil. Med vindertitlen fulgte fire billetter til næste års Roskilde Festival med overnatning i campingområdet Clean Out Loud. Det er Dansk Retursystem, som står bag kampagnen, der har til formål at få danskerne til at huske at aflevere alle tomme pantflasker og -dåser til gavn for klimaet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum