home a/s

2 % færre bolighandler i 2018: Boligmarkedet rammer muren

Del

Bedste hussalg i årtiet og fortsat stigende priser ind i efteråret. Lejlighedspriser er pressede af større udbud og færre salg. Lidt færre sommerhuse solgt. Samlet set er flere års konstant optur og fremgang i handlerne brudt.

Nye tal fra ejendomsmæglerkæden Home viser, at huspriserne stiger for fjerde måned i streg, mens lejlighederne fortsætter i sporet, hvor der siden maj har været pres på priserne i nedadgående retning.

Handelstal fra alle landets ejendomsmæglere fortæller samme historie.

”Hussalget er indtil nu det bedste i årtiet, mens salget af lejligheder er lavere end de tre forudgående år, og sommerhussalget er en smule under sidste år. Samlet set er boligmarkedet – målt i antal handler – to procent efter 2017 på nuværende tidspunkt. Det er næstbedste årgang i årtiet, så salget er fortsat på et flot niveau, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home om handelstallene fra Boligsiden.

Hussalget er 1,8 procent foran 2017. Lejlighedssalget er godt 11 procent efter, og sommerhussalget er 1 procent lavere.

Særligt punkt for husopsving

Opsvinget på husmarkedet har nået et særligt punkt i år, hvor de største byer ikke længere trækker læsset fremad. Det er i stedet flere storbynære kommuner, provinsbyer, landkommuner og økommuner, der flytter markedet frem.

”2018 kan godt blive sidste år med fortsat vækst i hushandlerne, fordi fremgangen allerede er nået rigtig godt rundt i landet. For boligsalget under ét bryder vi i år med seks-syv års konstant optur. Når det er sagt, så præsterer boligmarkedet overordnet på et højt niveau, og meget tyder på, at det fortsætter sådan nogen tid endnu, hvis renten holder sig på det ekstremt lave niveau, vi har vænnet os til,” siger Michael Dalsager.

Husene er modsat lejlighederne fortsat billigere end før finanskrisen. Realt - altså fratrukket inflationen - er huspriserne på landsplan 16,9 procent lavere.

"Selv om priserne nu også er steget mange steder uden for de store byer, så får køberne fortsat en del mere hus for pengene der, og det taler for, at vi fortsat vil se et rigtig godt hussalg mange steder. "

Huspriserne stiger, lejligheder falder i pris

Prismæssigt er det også husene, der viser vejen med de største stigninger i øjeblikket.

Fra september til oktober steg priserne på landsplan med beskedne 0,1 procent, og sammenlignet med for et år siden ligger huspriserne nu 4,3 procent højere.

Lejlighedspriserne faldt med 0,8 procent den seneste måned. I København var faldet på 1,0 procent og i Aarhus 1,3 procent, viser prisindeksene fra Home og Danske Bank.

På landsplan handles lejligheder nu kun knap 1 procent over priserne for et år siden, viser Homes prisindeks.

”Lejlighedspriserne er pressede af højere udbud og færre salg, og vi er nu tæt på, at lejlighederne er billigere end for et år siden. Det er nye toner, ” siger Michael Dalsager i Home.

Interessen fra køberne er fortsat fin, og i oktober var der både flere fremvisninger af lejligheder, villaer og sommerhuse.

Men der bliver handlet mere om tingene på lejlighedsmarkedet nu end tidligere.

Husprisindeks for oktober

 • homes husprisindeks viser, at huspriserne på landsplan steg beskedne 0,1 procent fra september til oktober (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Priserne stiger dermed for fjerde måned i træk. Sammenlignet med for et år siden ligger huspriserne nu 4,3 procent højere.
 • I forhold til toppen i december 2006 lå huspriserne i oktober 1,1 procent lavere.
 • Prisen på et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. var i oktober 2.100.000 kr.
 • De reale huspriser, der måler, hvor meget huspriserne vokser i forhold til forbrugerpriserne generelt, faldt en smule med 0,1 procent fra september til oktober– når man måler prisudviklingen som et sæsonkorrigeret tremåneders glidende gennemsnit. De reale huspriser er 16,9 procent lavere, end da de toppede før finanskrisen.

Lejlighedspriserne faldt i oktober

 • homes ejerlejlighedsprisindeks faldt 0,4 procent fra september til oktober (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.
 • Sammenlignet med samme måned sidste år lå ejerlejlighedspriserne på landsplan 0,9 procent højere.
 • Ejerlejlighedspriserne faldt med 1,0 procent i København og 1,3 procent i Aarhus i oktober måned. Begge steder er priserne fortsat højere end for et år siden.
 • Priserne faldt med 1,2 procent i Region Midtjylland i oktober, mens de faldt mere
  beskedent i Region Hovedstaden med 0,1 procent.
 • På landsplan var prisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvm. 2.580.000 kr. i oktober. I København var prisen 3.540.000 kr., mens en tilsvarende lejlighed i
  Aarhus kostede 2.680.000 kr.
 • Projektlejlighederne i København trak gennemsnittet op i oktober, da de nye
  lejligheder blev handlet til højere priser, mens de brugte lejligheder faldt i pris.
  De reale lejlighedspriser viser udviklingen i lejlighedspriserne, når man fraregner
  den generelle prisudvikling i samfundet. De faldt 0,6 procent i oktober (målt som et 3 måneders glidende gennemsnit).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 butikker
• home har 169 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** primo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum