Beskæftigelsesministeriet

19,5 mio. kroner skal hjælpe medarbejdere fra SAS og virksomheder tilknyttet lufthavnen

Del

COVID-19 og den faldende lufttrafik har haft store konsekvenser for virksomheder i Københavns Lufthavn. Penge fra varslingspuljerne skal hjælpe 573 SAS-ansatte på orlov uden løn og 515 afskedigede medarbejdere fra tre andre virksomheder med at finde nye job.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard dispenserer fra reglerne og bevilger knap 11,4 mio. kroner til opkvalificering og hjælp til jobsøgning for 573 ansatte i SAS, der er på orlov uden løn, knap 6,2 mio. kroner for 395 opsagte Gate Gourmet-medarbejdere, godt 1,5 mio. kroner for 91 fyrede ansatte i Select Service Partner, og knap 500.000 kroner for 29 afskedigede medarbejdere hos Gebr. Heinemann Retail.

På grund af COVID-19 er aktiviteten i Københavns Lufthavn faldet drastisk, og det betyder store fyringsrunder i virksomheder tilknyttet den normalt så travle lufthavn.

Der er tidligere givet dispensation til en indsats for 405 afskedigede i SAS, og nu får yderligere 573 opsagte medarbejdere i det store nordiske flyselskab en hjælpende hånd. De 573 har konverteret opsigelsen til orlov uden løn, men er ikke garanteret at kunne vende tilbage til virksomheden. Også Select Service Partner og Gebr. Heinemann Retail har fået tilkendt varslingspuljemidler til hhv. 96 og 114 fyrede medarbejdere.

Blandt de opsagte i de fire virksomheder er mange ufaglærte eller grupper af faglærte, og flere af dem har forældede kompetencer. Der er også funktionærer med og uden ledelsesansvar. Jobcenter Tårnby vurderer, at de i øjeblikket vil have svært ved at finde et nyt arbejde uden en særlig indsats.

Jobsøgningsforløbet vil blandt andet indeholde kompetenceafklaring, rådgivning om brancheskift og hjælp til ansøgninger. Opkvalificering kan fx være AMU-kurser til lager og logistik, krankørekort, ledelseskurser samt moduler i dansk, it og matematik.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Jeg bor selv på Amager, er vokset op iblandt og kender mange lufthavnsansatte. Det påvirker mig selvfølgelig dybt at se mange af de mennesker miste deres arbejde – et arbejde de måske har haft i årtier. Det er også mennesker, hvoraf mange har behov for hjælp til at komme videre, fordi et brancheskift ofte kræver andre kompetencer.

- Regeringen har sat flere initiativer i værk for at hjælpe flybranchen. Der er givet garantier for at holde hånden under SAS, og regeringen og en række partier har også indgået en aftale til en kvart milliard kroner. En aftale, der skal genstarte luftfarten og redde arbejdspladser.

- I alt er der nu givet over 70 mio. kroner fra varslingspuljerne under coronakrisen til Jobcenter Tårnby, så de kan hjælpe de mange nye ledige. Jeg håber, at midlerne fra varslingspuljerne kan være med til, at flere af dem, der ikke lige nu er brug for i luftfartsbranchen, hurtigt kan finde et nyt arbejde i andre brancher.


RAR kan inden for rammerne af varslingspuljerne bevilge midler til en varslingsindsats, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan give en dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Regeringen: Dele af EU-udspil vækker bekymring28.10.2020 14:17:16 CETPressemeddelelse

Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort et forslag til et nyt direktiv om mindsteløn. Regeringen frygter, at direktivet kan underminere den danske arbejdsmarkedsmodel, hvor løn forhandles af arbejdsmarkedets parter uden politisk indblanding. Derfor vil den nu have afklaret, om EU-Kommissionen overhovedet har hjemmel til at fremsætte forslaget, da det fremgår af den bestemmelse i traktaten, Kommissionen anvender, at den ikke kan bruges til at vedtage bestemmelser om lønforhold. Regeringen vil også have undersøgt, om direktivet på sigt kan risikere at give de lønmodtagere, der ikke er omfattet af en overenskomst, rettigheder og derved af bagvejen indføre lovbestemt mindsteløn. Også bestemmelsen om, hvilke skridt medlemslandene skal tage, hvis overenskomstdækningen på deres arbejdsmarkedet er under 70 procent, skal afklares nærmere. Det er afgørende for regeringen, at direktivet hverken nu eller på sigt vil medføre regulering, der kan underminere den danske arbejdsmarkedsmodel. EU-Ko

Udenlandsk arbejdskraft skal vise negativ corona-test ved grænsen24.10.2020 13:11:02 CESTPressemeddelelse

Regeringen sætter nu ind med en række nye initiativer for at forhindre, at vandrende arbejdstagere tager corona-smitte med til Danmark. Det vil blandt andet kræve en negativ test at komme ind i landet for personer fra højrisikolande. Tiltagene kommer på baggrund af den øgede smittespredning og lokale smitteudbrud. Statens Serum Institut oplyser, at der har været en stigende andel af personer med polsk herkomst blandt de påviste tilfælde de seneste uger. Der er den seneste uge set 172 tilfælde med tilhørsland Polen, og det svarer til 5,2% af alle påviste tilfælde i Danmark. Det falder sammen med, at Styrelsen for Patientsikkerhed har oplyst om flere udbrud relateret til bl.a. byggepladser og slagterier, hvor der i stor udstrækning anvendes vandrende arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft fra højrisikolande skal derfor kunne fremvise en negativ corona-test for at komme over grænsen. Testen skal være lavet højest 72 timer, inden man vil rejse ind i Danmark. Der vil dog være undtagelser fra

Ny rapport gør os klogere på forskellen mellem mænd og kvinders løn22.10.2020 11:02:48 CESTPressemeddelelse

En ny undersøgelse fra VIVE viser, at det kønsopdelte arbejdsmarked spiller en større rolle end hidtil antaget. Dette hænger sammen med, at rapporten også finder, at jo flere kvinder, der er ansat i en given arbejdsfunktion, jo lavere er lønnen. Det gør sig gældende i både den private og offentlige sektor. I den offentlige sektor kan det ifølge rapporten bl.a. skyldes, at man i nogle kvindefag i perioder har valgt at forhandle sig til flere goder i stedet for højere løn i overenskomstforhandlinger. I den private sektor er der bedre muligheder for decentrale lønforhandlinger, men ifølge rapporten kan kvinderne være mindre tilbøjelige til at forhandle løn. En anden forklaring kan være, at kvinder i den private sektor måske i stedet vælger et fag med stabil, men lavere indkomst. Undersøgelsen tager udgangspunkt i oplysninger fra 2016 og benytter sig af en række nye forklarende faktorer til at undersøge lønforskellen, der i gennemsnit er på 14,4 procent for hele arbejdsmarkedet. Hidtil har

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for august 202021.10.2020 10:02:15 CESTPressemeddelelse

I august 2020 var der 2.764.000 personer i job, hvilket er en stigning i forhold til juli på 15.000 svarende til 0,6 pct. Der var 8.000 flere private ansatte og 7.000 flere offentligt ansatte. Det er 38.000 færre lønmodtagere sammenlignet med februar, som var sidste måned, før Danmark, på linje med mange lande verden over, blev delvist lukket ned som følge af COVID-19. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg glæder mig over, at den positive udvikling fortsætter i august, hvor der var 15.000 flere i job. Det er tredje måned i træk med stigninger i beskæftigelsen. Der er fortsat slået flere stillinger op på Jobnet end før coronakrisen, så vi kan se, at der er gang i økonomien, og virksomhederne efterspørger arbejdskraft. - Over to mio. borgere har samtidig valgt at benytte muligheden for at få indefrosne feriepenge udbetalt, og de

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum