Sikkerhedsstyrelsen

19.000 skoleelever laver film om fyrværkeriråd

Del

I ugerne op mod jul har omkring 19.000 skoleelever over hele Danmark fokus på sikker omgang med fyrværkeri og vil lave kampagnefilm om emnet.

Eleverne er fordelt på mere end 400 tilmeldinger af klasser og årgange til fyrværkerikampagnen via Fyrværkeri.dk. Derudover får flere tusind skoleelever mulighed for at møde en fyrværkeridemonstratør, der viser, hvordan man anvender fyrværkeriet rigtigt og hvad konsekvenserne kan være, hvis man ikke gør det. Der er Sikkerhedsstyrelsen, der står bag fyrværkerikampagnen og tilbyder kurser til fyrværkeridemonstratørerne, der er aktive i landets kommuner.

Eleverne laver i fyrværkerikampagnen små film med udgangspunkt i de fem fyrværkeriråd:

  1. Brug altid beskyttelsesbriller
  2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri
  3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
  4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
  5. Gå aldrig tilbage til en fuser


De kan vælge at lave en film, der er rettet mod jævnaldrende kammerater, mod deres forældre eller mod en grænseoverskridende storebror. Eleverne gennemfører hele filmproduktionen fra ideudvikling over optagelser og klipning til at teste på et publikum, om filmen fungerer.

-          Samtidig med, at eleverne laver film, er de også nødt til at sætte sig ind i, hvad fyrværkerirådene betyder og kvad konsekvensen kan være, hvis rådene ikke følges.  De bliver i stand til at agere fornuftigt, når de får fyrværkeri i hånden nytårsaften, og forhåbentlig følger de også de gode råd, siger Lone Hansen, der er kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

Tilmeldingerne til fyrværkerikampagnen kommer fra de enkelte skoler, og en tilmelding kan dække over alt fra en lille gruppe elever til hele årgange på 150-200 elever. Fordelt på regioner er tilmeldingerne fra skolerne:

  • Region Hovedstaden:       ca. 70 tilmeldinger
  • Region Sjælland:              ca. 70 tilmeldinger
  • Region Syddanmark:        ca. 100 tilmeldinger
  • Region Midtjylland:           ca. 90 tilmeldinger
  • Region Nordjylland:          ca. 70 tilmeldinger

Klasserne kan også vælge at være med i en konkurrence om de bedste film. I så fald skal filmene senest 12. december offentliggøres på hjemmesiden Fyrværkeri.dk. De bedste film kåres mandag den 18. december og præmieres med en biograftur til vinderklasserne.

Fyrværkeridemonstrationerne organiseres lokalt i kommunerne. På www.fyrvaerkeri.dk/find-eller-bliv-fyrvaerkeridemonstratoer/fyrvaerkeridemonstrationer-2017 er der en oversigt over en stor del af fyrværkeridemonstrationerne, der foregår op mod juleferien.

Kontakter

Kommunikationskonsulent Lone Hansen, Sikkerhedsstyrelsen, tlf. 2543 1621

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum