Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

19.000 adresser får bedre mobildækning

Del

Langt flere danskere kan nu se frem til bedre mobildækning end tidligere. Det står klart efter, at statens frekvensauktion er afsluttet. TDC, Hi3G og TT-Netværket har tilsammen betalt ca. 2.2 mia. kr. for de nye 700 MHz -, 900 MHz- og 2300 MHz-tilladelser.

Fremover bliver der mindre knas på telefonforbindelsen og færre hak i streamingen af tv-serier i en lang række områder herhjemme, som tidligere har været udfordret af svigtende mobilsignal. Det er resultatet efter, at staten har afsluttet en frekvensauktion for mobilselskaberne, hvor forligskredsen bag teleaftalen har stillet krav om bedre dækningskrav til mobilselskaberne.

”Jeg er rigtig godt tilfreds med, at 19.000 flere danskere nu kan se frem til bedre mobildækning. Det er helt afgørende for både vækst og sammenhængskraften i vores land, at borgerne i hele landet kan regne med en god dækning på deres mobiltelefoner,” siger teleminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Auktionen begyndte den 19. februar 2019 for 700 MHz-, 900 MHz- og 2300 MHz-frekvensbåndene, som mobilselskaberne kan anvende til at udbyde mobiltale og mobilt bredbånd fx til 5G. Auktionen er nu netop afsluttet med de tre vindere - TDC, Hi3G og TT-Netværket (Telias og Telenors fælles infrastrukturselskab).  Ca. 19.000 adresser i 212 dækningsområder kan se frem til bedre dækning som følge af auktionen.

Dækningskravene, som de tre vindere har accepteret, fordeler sig bredt rundt om i landet.

”Teleselskaberne opfylder store dele af de ambitiøse dækningskrav, som vi har stillet i auktionen. Det betyder, at vi får et Danmark i bedre balance, når det kommer til mobildækning. Jeg er glad for, at det er lykkedes at lukke auktionen med disse gode resultater, og med tre forskellige vindere vidner det også om en stærk telebranche,” siger Lars Chr. Lilleholt (V)

Dækningskravene skal senest være opfyldt i april 2022.

Om dækningskravet i 700- og 900 MHz-frekvensbåndene:

  • Der er stillet dækningskrav i 212 udvalgte områder, der giver adgang til hastigheder på mindst 30 Mbit/s download og 3 Mbit/s upload samt taledækning.
  • De 212 områder fordeler sig over 2.700 km2, hvilket svarer til 6 pct. Af Danmarks samlede areal.
  • Der er ca. 19.000 boliger, virksomheder og sommerhuse i de 212 områder, som vil opleve forbedret dækning som følge af dækningskravet.

Kontakter

Pressechef Jesper Caruso, M: 4172 9184, jesca@efkm.dk

Information om Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Stormgade 2-6
1470 København K

33922800http://efkm.dk/

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet går forrest i arbejdet med at fremme forsynings- og energiydelser i verdensklasse, der understøtter vækst og holdbar omstilling. Gennem høj faglighed, åbenhed og troværdighed sikrer vi det danske samfund en klar retning for fremtidens forsyningssystem.

Følg pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum