Erhvervsministeriet

1,9 mio. kr. til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Region Midtjylland

Del

Ni lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte. Projekterne, der bl.a. er beliggende i Syddjurs Kommune og på Endelave, Hjarnø og Anholt, kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 1,9 mio. kr.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Regeringen har både ambitiøse målsætninger for klimaet og ønsket om at skabe liv og udvikling i de danske landdistrikter. Derfor er jeg særligt glad for, at Landdistriktspuljen i denne runde har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

 Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De mindre lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder.

Det glæder mig meget at se, at virkelysten også fortsat blomstrer i det midtjyske – på trods af den svære tid vi er i”.

Eksempler på støttede projekter i Region Midtjylland:

-        ”Feldballemodellen – den grønne landsbykøbmand”. Købmanden i Feldballe er gået på pension, og en initiativgruppe fra Feldballe vil gerne drive købmanden videre i en fællesejet selskabskonstruktion, som har fokus på den grønne omstilling. Der søges derfor midler til at udvikle konstruktionen for det fællesejede selskab og til at udvikle en forretningsmodel for en grøn købmand. Projektet får tilsagn om støtte på 350.000 kr.

-        ”Udvikling af Hjarnøs Grønne Entreprenør”. Virksomheden skal hjælpe privatpersoner og virksomheder med diverse anlægsgartner- og drift-/vedligeholdelsesopgaver på grønne arealer. Virksomheden vil også tage sig af transport af materialer og mindre nedrivningsarbejde. Projektet får tilsagn om et lån på 140.000 kr.

I alt var der 104 ansøgere fra hele landet til Landdistriktspuljen, hvoraf 41 projekter har fået tilsagn om støtte på i alt 10,1 mio. kr.

De støttede projekter er udvalgt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter:

Her kan du se en oversigt over flere forsøgsprojekter

Forsknings- og Informationsprojekter:

Her kan du se en oversigt over Forsknings- og Informationsprojekter

Kontaktperson: Erhvervsministeriet, presserådgiver Kristoffer Raun Thomsen, krrath@em.dk, tlf 9133 7060 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum