Erhvervsministeriet

1,9 mio. kr. til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Region Hovedstaden

Del

Fem lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte. Projekterne kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 1,9 mio. kr.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Regeringen har både ambitiøse målsætninger for klimaet og ønsket om at skabe liv og udvikling i de danske landdistrikter. Derfor er jeg særligt glad for, at Landdistriktspuljen i denne runde har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne. 

Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De mindre lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder.

Det glæder mig meget at se, at virkelysten også fortsat blomstrer i det østligste Danmark – på trods af den svære tid vi er i”.

Eksempler på støttede projekter i Region Hovedstaden:

-        ”Grøn demokratisk erhvervsudvikling i landdistrikterne”. Projektet vil udvikle kursusmateriale og et kursus i, hvordan kommuner i hele landet fremmer dannelsen af grønne demokratiske virksomheder, særligt i mindre byer og landsbyer. Kurset er tiltænkt erhvervschefer i kommunerne, konsulenter i erhvervshusene, LAG-koordinatorer, landdistriktskoordinatorer, bankrådgivere, revisorer og andre relevante medarbejdere, der har med erhvervsfremme i landsbyerne at gøre. Projektet får tilsagn om støtte på 498.668 kr.

-        Bornholm – et casestudie i potentialet for selvforsyning med proteinkilder. Projektets formål er at undersøge og demonstrere, hvordan det bornholmske samfund kan blive mere selvforsynende med proteiner til erstatning for de proteinkilder, der importeres, og dermed bidrage til en grøn omstilling og bæredygtig udvikling på Bornholm. Effekten af projektet vil være, at fødevaresektoren på Bornholm bliver klogere på, hvordan man kan videreudvikle en bæredygtig fødevareproduktion baseret på lokale proteinkilder. Projektet får tilsagn om støtte på 150.000 kr.

I alt var der 104 ansøgere fra hele landet til Landdistriktspuljen, hvoraf 41 projekter har fået tilsagn om støtte på i alt 10,1 mio. kr.

De støttede projekter er udvalgt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter:

Her kan du se en oversigt over flere forsøgsprojekter

Forsknings- og Informationsprojekter:

Her kan du se en oversigt over Forsknings- og Informationsprojekter

Kontaktperson: Erhvervsministeriet, presserådgiver Kristoffer Raun Thomsen, krrath@em.dk, 9133 7060

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum