Hjørring Kommune

1800 elever og forældre indtager uddannelsesmesse i Hallen Park Vendia

Del
På torsdag d. 17. november åbner Hjørring Kommune dørene for dette års Uddannelsesmesse, hvor alle elever på 8. årgang får lejlighed til at møde ungdomsuddannelser og virksomheder.

Der er lagt op til et brag af en uddannelsesmesse, når dørene åbner kl. 9.00 for kommunens 8. årgangs- elever. I alt står 18 ungdomsuddannelser og 10 virksomheder klar til at tage imod, og fortælle og vise de mange muligheder for uddannelse, der findes i Hjørring Kommune.

Besøget på uddannelsesmessen er gjort obligatorisk for 8. årgang i de kommunale skoler, men også frie- og private skoler deltager.

- Eleverne møder ind i hold af en times varighed, og det er helt bevidst at gøre det intenst og lidt stramt styret. Det skaber en god ramme for både skolerne og udstillerne, men særligt for eleverne, da der er god plads, og samtidig er det overskueligt– det er både intenst og lærerigt, fortæller John Windbirk, der er erhvervsplaymaker i Hjørring Kommune.

Uddannelsesmessen skal hjælpe de unge med at træffe valg i forhold uddannelse og job og blive klogere på deres fremtid.

- Forud for messen har alle klasser haft besøg af deres uddannelses- og erhvervsvejleder, der har snakket om personlige interesser, styrker og drømme. Der er arbejdet med karrierelæring, og eleverne har forberedt sig på hvilke stande, de skal besøge. På den måde er eleverne forberedt og har gjort sig nogle tanker og forberedt spørgsmål, som de skal have undersøgt på messen. Efter messen vil eleverne igen få besøg af deres uddannelses- og erhvervsvejleder, som sammen med eleverne samler op på dagens oplevelser, fortæller Ditte Hansen, der er faglig koordinator i Unge- og Uddannelsesafdelingen i Hjørring Kommune.

Forældrebesøg
Når klokken slår 16.00 åbnes dørene igen – denne gang som et ”Åbent Hus”- arrangement, hvor alle elever i 8.-10. klasse og deres forældre er inviteret. Det betyder, at far og/eller mor får mulighed for at møde samme udstillere og tage en snak om uddannelser og fremtidige job sammen med deres unge menneske. Om eftermiddagen har forældre og de unge også mulighed for at høre Laila Lagermanns oplæg ’Fra ung til voksen – gennem eller på kant af uddannelse og samfund’.

‑ Det er helt vildt at opleve så stor en tilslutning. Sidste år var der ca. 1200 besøgende, og dér var vi ovenud begejstrede, så at der i år kommer knap 1800 besøgende er meget overvældende. Vi kan slet ikke få armene ned, samstemmer de to arrangører, Ditte Hansen og John Windbirk.

Den store tilslutning har betydet, at messen forlænges en time, og at de besøgende deles op i to store hold, så der er plads og mulighed for de gode snakke med udstillerne. For at imødekomme ’ulvetimen’ med indkøb, madlavning mv, får de tilmeldte familier aftensmad med hjem - så kan snakken om messen fortsætte over middagsbordet

Kontakter

Ditte Hansen (Faglig koordinator, Unge- og Uddannelsesafdelingen)
på mail:dih@hjoerring.dk eller på mobil 41936064.

John Windbirk (Erhvervsplaymaker, Ungesekretariatet)
på mail john.windbirk@hjoerring.dk eller på mobil 22951818

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum