Danmarks Frie Forskningsfond

18 unge forskertalenter får bevilling til forskerophold i internationale forskningsmiljøer

Del

Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond i rygsækken rejser 18 unge forskertalenter til nogle af verdens førende universiteter for at fordybe sig i deres forskning. Opholdet varer op til to år og har til formål at booste de unge talenters forskerkarrierer i internationale forskningsmiljøer.

Udsnit af verdenskort
Udsnit af verdenskort

Se listen over bevillingsmodtagere her.


Danmarks Frie Forskningsfond har bevilliget 26 millioner kroner til 18 internationale postdoc-stipendier med originale ideer, der skal styrke dansk forskning gennem øget internationalt samarbejde. Bevillingerne er uddelt på tværs af forskningsområder til forskere, som har opnået en ph.d.-grad på en dansk uddannelsesinstitution. Bestyrelsesformand Lone Gram uddyber om de internationale postdocs:

”Ved at rejse ud i verden får de her unge talenter afprøvet og optimeret deres spirende idéer – og vi ved, at når de kommer hjem igen, er de ved at sprænges af ny viden og inspiration fra de internationale elitemiljøer, de har været i – og på den måde styrker vi både dansk forskning og den enkelte forsker.”


International forskerkarriere starter i USA og Europa

Fem af de 18 bevillingsmodtagere bliver tilknyttet amerikanske uddannelsesinstitutioner. Blandt disse er David Ricardo Quiroga Martinez fra institut for klinisk medicin på Aarhus Universitet, som skal tilbringe to år på University of California, Berkeley. Her vil han dykke ned i menneskers musikalske fantasi og undersøge de mekanismer, der gør, at vi er i stand til at huske og mentalt manipulere med sekvenser af musikstykker.

Formålet med projektet er at fremme viden inden for hukommelse og lytning, samt vores afkodning af lydbilleder. En større viden på disse områder vil kunne gavne patienter med kommunikationshandicap, som fx hjerneskader eller Alzheimers.

I alt skal 12 bevillingsmodtagere opholde sig på europæiske universiteter, hvoraf to skal forske på Oxford University. Derudover rejser et enkelt forskertalent til Australien.

Forskernes rejser er betinget af, at verden åbner sig op efter COVID-19. Projekterne ér bevilget, og fonden bestræber sig på at give udsættelser, indtil rejserne kan gennemføres.Nøgleord

Kontakter

Bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond, Lone Gram, tlf. 23 68 82 95, E-mail: gram@bio.dtu.dk

Områdeleder, Lisbeth Eilersgaard Christensen, tlf. tlf. 7231 8417, e-mail: lec@ufm.dk

Presse- og kommunikationskonsulent, Karen Marie Bjørnstrup Vølund, tlf. 7231 8931, e-mail: kmbv@ufm.dk

Billeder

Udsnit af verdenskort
Udsnit af verdenskort
Download

Information om Danmarks Frie Forskningsfond

Danmarks Frie Forskningsfond
Danmarks Frie Forskningsfond
Asylgade 7
5000 Odense C

https://dff.dk/

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) finansierer forskning af højeste internationale kvalitet og styrker den excellente forskning i Danmark. Fonden investerer i risikovillig forskning, der er baseret på forskernes idéer inden for og på tværs af videnskabelige områder, uafhængigt af politiske og strategiske satsninger.

DFF fremmer internationalisering af forskningen og styrker det unge talent såvel som den erfarne forsker. Herudover yder fonden forskningsfaglig rådgivning til minister, Folketing og det øvrige danske og internationale forskningslandskab. Det sker med baggrund i ekspertise og faglig diversitet gennem fondens 84 bestyrelses- og rådsmedlemmer, der alle er anerkendte og aktive forskere.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Frie Forskningsfond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum