Erhvervsministeriet

1,8 mio. kr. til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i Region Syddanmark

Del

Otte lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med tilsagn om støtte. Projekterne, der bl.a. ligger i Faaborg-Midtfyns Kommune og på Avernakø, Mandø og Lyø, kan se frem til et samlet tilsagn på ca. 1,8 mio. kr.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”Regeringen har ambitiøse målsætninger for klimaet og ønsket om at skabe liv og udvikling i de danske landdistrikter. Derfor er jeg særligt glad for, at Landdistriktspuljen i denne runde har været målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne. 

Det gavner nemlig både klimaet, virksomheder, arbejdspladser og livet i landdistrikterne og på de danske småøer. De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og deres unikke kendskab til deres område kan trække Danmark i en mere grøn og bæredygtig retning – og samtidig skabe gode arbejdspladser og sunde virksomheder.

Det glæder mig meget at se, at virkelysten også fortsat blomstrer i det sydlige Danmark – på trods af den svære tid vi er i”.

Eksempler på støttede projekter i Region Syddanmark:

-        ”Ærø Eksperiment – En Fælles Forskel” har til hensigt at motivere til at skabe fællesskab omkring og udarbejde dokumentation for nye tiltag, der kan understøtte den grønne omstilling. Målet er, at Ærøborgerne skal bidrage til regeringens mål om en CO2 reduktion på 70 pct. inden 2030. Projektet får tilsagn om støtte på 551.050 kr.

-        ”Vi bygger og bor klimaneutralt på landet”. Foreningen Grobund Brenderup er sammen med Brenderup Højskole i gang med at etablere en klimaneutral off-grid bosætning i landsbyen Brenderup på Vestfyn. Intentionen er at udvikle en hel bydel med 20-40 boliger, som er bæredygtige. Formålet med dette projekt er at udarbejde en offentlig tilgængelig eksempelsamling over klimaneutrale huse. I eksempelkataloget skal der indgå beregninger af klimaaftryk på forskellige typer af eksempelhuse, information af materialevalg, et forslag til off-grid energiforsyning, et forslag til vand/spildevandsanlæg samt information om betydningen af boligens størrelse på klimaaftrykket. Projektet får tilsagn om støtte på 162.439 kr.

I alt var der 104 ansøgere fra hele landet til Landdistriktspuljen, hvoraf 41 projekter har fået tilsagn om støtte på i alt 10,1 mio. kr.

De støttede projekter er udvalgt af Erhvervsstyrelsen på baggrund af indstilling fra Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i løbet af sommeren 2020.

Se oversigt over de øvrige projekter her:

Forsøgsprojekter:

Her kan du se en oversigt over flere forsøgsprojekter

Ø-projekter:

Her kan du se en oversigt over øvrige Ø-projekter

Kontaktperson: Erhvervsministeriet, presserådgiver Kristoffer Raun Thomsen, krrath@em.dk, 9133 7060 

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum