Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

18 mio. kr. sætter gang i udviklingen af nye digitale værktøjer på Virksomhedsguiden

Del

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse konkurrenceudsætter nu 18 mio. kr. og inviterer alle erhvervsfremmeaktører til at søge om at bygge nye digitale værktøjer på Virksomhedsguiden, som gør det nemmere for virksomheder at starte, udvikle og drive virksomhed i Danmark.

Digitalisering af erhvervsfremmesystemet er centralt i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi, og Virksomhedsguiden har i snart tre år haft en central rolle i en øget digitalisering af erhvervsfremmeindsatsen.

Virksomhedsguiden er erhvervsfremmesystemets fællesoffentlige, digitale knudepunkt, der med 3 mio. sidevisninger i 2021 er populær blandt danske virksomheder. Guiden tilbyder vejledning og interaktive værktøjer til opstart, drift og udvikling af virksomhed og overblik over alle aktuelle analoge erhvervsfremmetilbud.

Trafiktallene fra Virksomhedsguiden viser, at der er en høj efterspørgsel efter digitale ydelser i dansk erhvervsliv, og i særdeleshed efter interaktive redskaber. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 18 mio. kr. til udvikling af flere digitale værktøjer (applikationer), som danske virksomheder kan få gavn af på Virksomhedsguiden.

Et eksempel på et eksisterende digitalt værktøj inden for gennemsigtighed på markeder er Danske Testfaciliteter, som giver virksomheder overblik over alle danske test- og demonstrationsfaciliteter. Det digitale redskab er udviklet af ATV, DI, Dansk Metal og IDA og er tilgængeligt for virksomhederne via Virksomhedsguiden.

Kathrine Forsberg, administrerende direktør i it-koncernen Atea og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”Virksomhedsguiden er i dag udbygget, så den fungerer som en ”stikkontakt” for digitale værktøjer, som erhvervsfremmeoperatører kan bruge til at bygge og udstille digitale erhvervsfremmeprodukter. Vi skal have ”flere stik sat i kontakten”, så vi kommer endnu bredere ud og skabe endnu mere værdi for virksomhederne. Derfor sætter vi nu gang i udviklingen af flere digitale værktøjer til Virksomhedsguiden.”

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse lægger vægt på, at der udvikles digitale værktøjer til fire fokusområder: Gennemsigtighed på markedet, adgang til kvalificeret arbejdskraft, internationalisering og grøn omstilling.

Fakta om puljen

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse besluttede på sit møde den 28. april 2022 at sende en pulje til en indsats for digitale værktøjer på Virksomhedsguiden i udbud.

Indsatsen finansieres med op til 8 mio. kr. fra EU's Regionalfond og 10 mio. kr. decentrale erhvervsfremmemidler.

Ansøgningsfristen er 29. august 2022 kl. 12.00. Ansøgninger forventes behandlet på bestyrelsens møde den 15. november 2022.

Læs mere om udvikling af digitale værktøjer

Fakta om Virksomhedsguiden

Virksomhedsguiden blev lanceret i sommeren 2019 og fungerer som en fællesoffentlig platform, der har til formål at gøre det nemmere at starte, drifte og udvikle virksomhed i Danmark. På Virksomhedsguiden findes digital vejledning og overblik over aktuelle ydelser i erhvervsfremmesystemet.

Besøg Virksomhedsguiden

Nøgleord

Kontakter

Hvis du vil vide mere om puljen for digitale værktøjer, kan du kontakte:
Nicolai Hellmann, forretningsleder for Virksomhedsguiden, +45 35 29 10 30 og Nichel@erst.dk

Billeder

Download
Kathrine Forsberg, administrerende direktør i it-koncernen Atea og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Erhvervsstyrelsen
Kathrine Forsberg, administrerende direktør i it-koncernen Atea og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Foto: Erhvervsstyrelsen
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Hver fjerde mangler: Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse vil have flere SMV'er i gang med grøn omstilling og digitalisering9.6.2022 14:37:27 CEST | Pressemeddelelse

Mange danske SMV’er er fortsat på en grøn og digital kurs, men en stor gruppe SMV’er er stadig ikke kommet i gang, viser nye tal fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses SMV-panel. Tvivlerne skal i gang nu, for fremtidens forretning og robusthed ligger i grøn omstilling og digitalisering, lyder det fra bestyrelsesformand Christian Motzfeldt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum