Haderslev Kommune

170 arbejdspladser bliver i Haderslev Kommune

Del

Borgmester H.P. Geil glæder sig over meldingen fra forsvarsministeren om, at beredskabscenteret i Haderslev bevares.

Forsvarsminister Peter Christensen udtalte i går, at han ikke regner med, at der skal lukkes beredskabscentre i forbindelse med besparelser på beredskabsområdet.

-Det er en god nyhed for Syd- og Sønderjylland og for borgernes tryghed, siger borgmester H.P. Geil.

-Beredskabscenteret i Haderslev spiller en væsentlig rolle i forhold til et beredskab i alvorlige beredskabssituationer. Sammen med skolen i Tinglev udgør centeret i Haderslev en faglig ekspertise med kompetencer, som jeg er glad for nu er sikret fremadrettet, siger H.P. Geil.

Både de sønderjyske borgmestre og borgmestrene i Trekantområdet har aktivt arbejdet for bevarelsen af centeret i Haderslev.

-Jeg tror, at den fælles indsats i Sønderjylland og Trekantområdet har gjort en forskel, og jeg vil gerne kvittere for den samlede indsats i Syd- og Sønderjylland, hvor også Haderslev Kasernes Venner har ydet et vigtigt bidrag, siger H.P. Geil.

Beredskabscenteret i Haderslev har ca. 170 ansatte med 70 værnepligtige og 45 frivillige og løser opgaver i hele Region Syddanmark.

Centeret opretholder et døgnbemandet udrykningsberedskab, og assisterer redningsberedskabet, politiet og andre myndigheder i tilfælde af brand, rednings- og miljøopgaver.

Herudover uddannes værnepligtige til brand- og redningsfolk og man råder over et logistikcenter for mundering og sikkerhedsudstyr.

Der er tæt samarbejde mellem det statslige beredskab og de frivillige brandværn i Sønderjylland.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil på 21 69 64 71 eller hapg@haderslev.dk

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum