Danmarks Idrætsforbund

17-årig golfspiller er Årets Fund i dansk idræt

Del

Golfspilleren Nicolai Højgaard er blevet kåret til Årets Fund 2018 foran badmintonspilleren Line Christophersen og cykelrytteren Julius Johansen.

Nicolai Højgaard har vundet et hav af titler i 2018, og her til aften kunne den kun 17-årige golfspiller føje endnu en titel til samlingen. Med titlen som Årets Fund 2018 indskriver Nicolai Højgaard sig i perlerækken af store danske sportsstjerner som fx Caroline Wozniacki, Daniel Agger og Viktor Axelsen, der alle tidligere er blevet kåret som Årets Fund i dansk idræt.

”Nicolai Højgaard er en fuldt fortjent og værdig vinder af Årets Fund 2018. Man bliver nærmest forpustet, når man kigger ned over hans meritter i 2018, og jeg er sikker på, at han i fremtiden vil føje endnu flere og endnu større titler til den i forvejen prangende resultatliste,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF og med til at kåre Årets Fund.

Retter man blikket mod Nicolai Højgaards resultatliste i 2018 så springer blandt andet en EM-guldmedalje for amatører, en VM-guldmedalje for hold, en EM-sølvmedalje for klubhold, en guldmedalje ved det uofficielle junior-VM for hold og en sejr i Bravo Tours Open i øjnene.

Spirende talentmasse i dansk idræt

Alle specialforbund under DIF kan indstille kandidater til at blive Årets Fund. Den mulighed benyttede 27 specialforbund sig af i 2018, hvilket er rekordmange i forhold til tidligere år.

”Det er hvert år svært at vælge vinderen af Årets Fund, og i år var ingen undtagelse. Tværtimod. Rekordmange specialforbund havde budt ind med egnede kandidater til titlen, så det at komme i top 10 er en stor præstation i sig selv. De mange egnede kandidater fra 27 forskellige idrætter vidner om, at talentmassen blomstrer i specialforbundene, hvilket lover godt for fremtiden for dansk eliteidræt,” siger Morten Mølholm Hansen

Top 10

Kåringen af Årets Fund findes via en pointafgivning. Det er Danmark Idrætsforbund, Team Danmark samt Politikens chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion, der uddeler fra 10 til et point blandt de indstillede. De tre bedst placerede i kåringen får henholdsvis 100.000, 15.000 og 10.000 kroner, mens der en 5.000 kroner til de øvrige syv nominerede.

Årets Fund 2018:

1. Nicolai Højgaard, golf, 50 point

2. Line Christophersen, badminton, 44 point

3. Julius Johansen, cykling, 41 point

4. Rajbek Alvievich Bisultanov, brydning, 35 point

5. Jacob Bruun Larsen, fodbold, 30 point

6. Anna Munch, sejlsport, 23 point

7. Kristina Jørgensen, håndbold, 17 point

8. Michel Corbalan, karate, 12 point

9. Victor Hald Thorup, skøjteløb, 10 point

10. Stephanie Grundsøe, skydning, 9 point

Yderligere kommentarer:

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, 21663774

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum