Danmarks Statistik

16,7 mia. støttekroner fra danske fonde i 2016

Del

De 23 største erhvervsdrivende fonde stod med knap 9 milliarder bevilligede kroner i 2016 for over halvdelen af de samlede fondsbevillinger.

 

I Danmark er der over 10.000 fonde, som bevillinger penge til almennyttige formål. 23 af dem er store erhvervsdrivende fonde, der hver især bevilger over 50 mio. kr. om året. Disse 23 fonde stod alene for bevilliger på 8,9 mia. kr. i 2016. De samlede bevillinger fra fonde var i 2016 på 16,7 mia. kr.

Det viser Danmarks Statistiks fondsstatistik, som blev lavet første gang i 2017.

En del af pengene bliver dog ikke udbetalt i samme år, som de bliver bevilliget. Således udbetalte de 23 store erhvervsdrivende fonde 4,5 mia. kr. i 2016.

”Statistikken viser, at relativt få fonde står bag en relativt stor del af de støttekroner, der bliver givet i Danmark, siger Jesper Moltrup-Nielsen”, specialkonsulent, Danmarks Statistik.

Udbetalte og bevilgede midler Kilde: Danmarks Statistik; http://www.statistikbanken.dk/fond00 

Erhvervsdrivende fonde giver til videnskabelige formål

59 pct. af de erhvervsdrivende fondes bevillinger gives til videnskabelige formål. I 2016 gik pengene især til naturvidenskab og sundhedsvidenskab, som tilsammen modtog 87 pct. af de erhvervsdrivende fondes bevillinger til videnskabelige formål.
Midler til videnskabKilde: Danmarks Statistik: http://www.statistikbanken.dk/fond05

Du kan læse mere om fondsbevillingerne i denne NYT fra Danmarks Statistik.

Spørgsmål til fondsstatistikken:
Jesper Moltrup-Nielsen, specialkonsulent, 39 17 38 56, jmn@dst.dk 

Nøgleord

Kontakter

Jesper Moltrup-Nielsen, specialkonsulent, 39 17 38 56, jmn@dst.dk

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum