Danmarks ErhvervsfremmebestyrelseDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse

160 mio. kr. skal styrke SMV’ers innovationskraft og løfte danske styrkepositioner

Del

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter nu 160 mio. kr., så klyngeprogrammet Innovationskraft kan fortsætte. Programmet, der har været i gang siden 2021, er kommet godt fra start med at styrke samarbejdet om innovation mellem virksomheder, iværksættere, investorer og de mange stærke forskningsmiljøer på landets videninstitutioner.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har med 160 mio. kr. bidraget til at sikre klyngeprogrammet Innovationskraft til og med 2024. Foto: Jesper Voldgaard
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har med 160 mio. kr. bidraget til at sikre klyngeprogrammet Innovationskraft til og med 2024. Foto: Jesper Voldgaard

I 2021 lancerede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet klyngeprogrammet Innovationskraft 2021-2024. Målet med programmet er, at de 14 landsdækkende klyngeorganisationer bliver verdensmestre i at styrke innovationskraften i danske virksomheder i hele landet gennem samarbejde og videnoverførsel mellem virksomheder, videninstitutioner og andre aktører.

Peter Rindebæk, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og COO i Bladt Industries:

”Det er nu to år siden, de 14 klynger blev udpeget, og i bestyrelsen glæder det os at se, hvor godt de er kommet fra start – og hvor stor værdi de har for virksomhedernes arbejde med innovation. Derfor ser vi også frem til at følge klyngernes indsats de kommende år, så fokus fortsat er på virksomheders behov og engagement.”

De 14 udpegede klyngeorganisationer er private, neutrale, non-profit-organisationer, der arbejder med at fremme og facilitere samarbejde om innovation mellem virksomheder og med forsknings- og videnmiljøer samt andre aktører i hele klyngens økosystem. Det gælder ikke mindst digitalisering, internationalisering og grøn omstilling, der skal være centrale temaer i alle klyngerne.

Peter Rindebæk:

”Bestyrelsen vil med udmøntning af de 160 mio. kr. fortsat bidrage til, at klyngerne inden for de danske styrkepositioner får de bedst mulige betingelser for at styrke virksomheders produktivitet og konkurrenceevne gennem innovation. En meget vigtig del af det handler om grøn og digital omstilling, hvor virksomhederne skal møde kompetente klynger med blik for lokale forhold såvel som internationale markeder og muligheder.”

FAKTA Om Innovationskraft

  • I 2020 afsatte Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og Uddannelses- og Forskningsministeriet hver 80 mio. kr. årligt i 2021-2024, dvs. i alt 640 mio. kr., til finansiering af klyngeindsatsen som del af annonceringen Innovationskraft 2021-2024.
  • Bestyrelsens klyngeindsats i 2021-2022 var finansieret med decentrale erhvervsfremmemidler. Klyngeindsatsen i 2023-2024 er finansieret med 100 mio. kr. fra regionalfondsprogrammet for 2021-2027 og 60 mio. kr. decentrale erhvervsfremmemidler.
  • Midlerne til klyngeindsatsen i 2023-2024 udbydes nu i åben konkurrence blandt de 14 klyngeorganisationer, som blev udpeget af uddannelses- og forskningsministeren i 2020 for perioden 2021-2024.
  • Ansøgningsfristen er 30. maj 2022 kl. 12.00, og ansøgninger forventes behandlet på mødet i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 20. september 2022.
  • De nuværende retningslinjer erstattes af støtteberettigelsesregler for Regionalfonden i 2021-2027.
  • Den maksimale støtteprocent i projekterne hæves fra max. 50 pct. i 2021-2022 til max. ca. 75 pct. Kravet om 5 pct. privat medfinansiering udgår, men der fokuseres stadig på indsatser baseret på virksomhedernes behov og engagement.

Læs mere om Innovationskraft: Danske klynger for viden og erhverv 2023-2024 på Erhvervsfremmebestyrelsens hjemmeside.

Nøgleord

Kontakter

Hvis du har spørgsmål om Innovationskraft 2021-2024, kan du kontakte:
Teamleder Tej Egefjord, tejege@erst.dk og +45 35 29 17 14

Billeder

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har med 160 mio. kr. bidraget til at sikre klyngeprogrammet Innovationskraft til og med 2024. Foto: Jesper Voldgaard
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har med 160 mio. kr. bidraget til at sikre klyngeprogrammet Innovationskraft til og med 2024. Foto: Jesper Voldgaard
Download

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

En kvart milliard skal sikre virksomhederne de rette kompetencer til den grønne omstilling24.3.2022 09:05:04 CET | Pressemeddelelse

Virksomheder landet over oplever i stigende grad mangel på kvalificeret arbejdskraft, og samtidig skaber den grønne omstilling behov for nye kompetencer. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en kvart milliard kroner, som skal bidrage til at løse de rekrutteringsudfordringer og nye behov for kvalificeret arbejdskraft, som den grønne omstilling medfører.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum