Esbjerg Kommune

16 foreninger får tilskud på i alt 714.000 kroner i 2022

Del

714.600 kr. bliver i 2022 uddelt fra Esbjerg Kommunes fritidskulturelle pulje til gavn for 16 foreninger i hele kommunen. Kultur & Fritidsudvalget har fordelt næste års tilskud til en lang række projekter, som især tilgodeser børn og unge.

16 foreninger kan til næste år se frem til at få et økonomisk tilskud til at gennemføre projekter, som giver forholdene for medlemmerne et løft. Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune har godkendt fordelingen af 714.600 kr., som i løbet af 2022 bliver sendt ud til foreningerne fra kommunens fritidskulturelle pulje.

Foreningernes ansøgninger og projekter er meget forskellige. Udvalget har blandt andet givet tilskud fra puljen til en række idrætsforeninger, spejdere og andet børne- og ungdomsarbejde til køb af udstyr som f.eks. en dykkerbåd, bordtennisborde, tidtager-, lys- og lydanlæg, lyd- og lysmixerpulte, køb af elektrisk trommesæt, fornyelse af bålsted og bålhytte m.m.

- Ansøgningerne vidner om en stor alsidighed i kommunens foreningsliv, og det vil vi gerne bakke op om. I Kultur & Fritidsudvalget er vi glade for at kunne støtte mange gode initiativer med midler fra den fritidskulturelle pulje, så vi sammen kan få skabt de bedste rammer for et varieret udbud af fritidsaktiviteter, som fremmer bevægelse i hverdagen og sikrer en bred vifte af gode fritidstilbud for alle i vores kommune, siger formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen.

Fokus på børn og unge

Udvalget har i år modtaget 27 ansøgninger om tilskud, og heraf falder 18 ansøgninger inden for de principper for fordeling, som gælder for midlerne fra den fritidskulturelle pulje. To ansøgninger har fået afslag af andre årsager.

Midlerne fra den fritidskulturelle pulje fordeles blandt andet ud fra principper om at prioritere foreninger for børn og unge og sikre en bred geografisk fordeling i hele kommunen. Samtidig er der lagt vægt på at tilgodese foreninger, som ikke fik tilskud sidste år, ligesom hver forening kun kan få tilskud til én ansøgning.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjerg.dk

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid, Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28, arni@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt projekt spørger borgerne, hvordan mennesker med demens trygt kan færdes i samfundet18.8.2022 14:33:17 CEST | Pressemeddelelse

Hvad kan vi i fællesskab gøre, for at mennesker med demens eller andre skjulte funktionsnedsættelser i hjernen kan færdes trygt i samfundet? Det spørgsmål besvares bedst af dem, som selv oplever udfordringerne i hverdagen. Derfor inviterer Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, Sydvestjysk Sygehus, Alzheimerforeningen og Ældre Sagen nu til borgermøder om netop dette emne.

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort10.8.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum