WebHub ApS

150.000 danskere risikerer at få stjålet deres personlige oplysninger. Her er de usikre kommunale hjemmesider.

Del
De fleste er vant til at træde varsomt, når de udleverer følsomme oplysninger på nettet, men det er de færreste som forventer, at deres personlige oplysninger kan blive stjålet, når de besøger og anvender en side, som de burde kunne stole på, nemlig deres egen kommunes hjemmeside.

En ny undersøgelse fra tech-mediet Billig-Webhosting.dk viser, at der stadig er danske kommuner, som endnu ikke har fået sikret deres hjemmesider mod hackere med SSL (https fremfor http protokol).

Ved ikke at have sikret deres sider, risikerer borgere, der besøger og anvender kommunernes hjemmesider, at blive vildledt og få stjålet oplysninger såsom:

  • Kreditkort-informationer
  • Brugernavne og adgangskoder
  • CPR-numre og andre følsomme oplysninger

Dette kan ske på mange forskellige måder, og mulighederne er mange, hvis en hacker beslutter sig for at infiltrere en hjemmeside uden SSL.

Hos hvilke kommuner skal man være på vagt?

Helt konkret er det hjemmesiderne hos nedenstående kommuner, som stadig står åbne for potentiel udnyttelse af hackere:

  • Brøndby kommune
  • Glostrup kommune
  • Ikast-Brande kommune
  • Varde kommune

Samlet set har disse fire kommuner omkring 150.000 borgere, som, hvis de benytter deres kommunes hjemmeside, er i risiko for at få stjålet deres oplysninger eller ledt videre til såkaldte ”phishing” sider, som f.eks. kan imitere kommunens side med henblik på at opsnappe brugernavne og adgangskoder.

Besøger man f.eks. Ikast-Brande kommunes hjemmeside, oplever man følgende advarsel:

Ifølge Billig-Webhosting.dk, som til daglig sammenligner, anmelder og tester webhoteller, hvor hjemmesider lejer sig ind på nettet, er SSL noget som alle hjemmesider i dag bør have, og noget som de fleste også har.

At flere danske kommuner endnu ikke har fået det på deres hjemmesider, selvom vi nu skriver 2020 er, ifølge mediet, ret utroligt.

SSL tilbydes i dag gratis igennem det fleste webhotel-udbydere, og selv de helt små hjemmesider og webshops har det på deres sider. At store kommunale hjemmesider stadig kører med den usikre http-protokol, er derfor et mysterie.

Den fulde artikel samt interaktivt kort kan ses her.

Billeder

Information om WebHub ApS

WebHub ApS
WebHub ApS
Ceres Allé 7
8000 Århus C

https://www.webhub.dk/

WebHub Media er en paraply-virksomhed, som driver en række virksomheder. Virksomhederne har alle til fælles, at de udnytter internettets muligheder til fulde og hovedsageligt er webbaserede. Samlet set har vi mere end 70.000 unikke besøgende på vores mere end 15 sites hver måned.

Følg pressemeddelelser fra WebHub ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WebHub ApS

Her kan en teenager få et kviklån i Danmark14.10.2021 09:26:36 CEST | Pressemeddelelse

Selvom der i 2020 kom en række stramninger på lovgivningen vedrørende Kviklån, som blandt andet omfattede ÅOP-loft og begrænsninger i forhold til markedsføring af Kviklån, så er det i dag stadig muligt for en, der kun lige er fyldt 18 år at optage et dyrt lån på, i nogle tilfælde, op mod 500.000 kr., som de måske kommer til at hænge på resten af livet. Forbrugerfinans.dk har herunder undersøgt en lang række udbydere af forbrugslån og kviklån, og set på, hvor gammel man minimum skal være for at optage et lån. Annafinans: 18 år Novafinans: 18 år Vivus.dk: 18 år Resurs Bank: 18 år SeleneFinans: 18 år Lånlet: 18 år Nordisk lån: 18 år Unilån: 18 år HG Finans: 18 år Basisbank: 18 år Santander: 18 år Coop Bank: 18 år DER Privat Finans: 21 år Leasy: 21 år Modus Finans: 21 år Nordic Lån: 21 år Spargo Finans: 21 år Feratum: 21 år Føniks Privatlån: 21 år Letfinans: 21 år Spar Nord / Sparxpres: 23 år Der tages forbehold for fejl i listen. Som det ses på listen, kan man hos mere end halvdelen af ud

Fagforeningerne og de dyre adresser25.8.2021 14:36:32 CEST | Pressemeddelelse

Sankt Annæ Plads, en eksklusiv adresse i København, hvor LEGO-arvinger, milliardærer og ambassadører bor. Men det er også en adresse, hvor sygeplejerskernes, jordemødrenes og maskinmestrenes fagforeninger holder til, og man kunne måske spørge sig selv, om mindre ikke kunne gøre det? Find-a-kasse-priser.dk har i denne artikel undersøgt, hvor de danske fagforeninger har hovedkontor, og om disse adresser er i øjenhøjde med deres medlemmer. For som Martin Thorborg spørger i et Facebook opslag: ”Hvorfor er det at fagforeninger altid skal bo med havudsigt?”. Dette er et uddrag af den samlede artikel som findes her. LEGO-arvinger, milliardærer, ambassadører og sygeplejersker Sankt Annæ Plads er kendt som en af de dyreste adresser i København, og vil du bo i området vil en lejlighed hurtigt koste dig 15-20 millioner. Her er det kun LEGO-arvinger, milliardærer og ambassadører der har råd til at bo. På Sankt Annæ Plads finder man dog også en bred vifte af fagforeninger, som har valgt at placere

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye