L&F

15.000 danskere så på grise med krølle på halen

Del

Mere end 15.000 danskere brugte søndagen på at tage til åbent hus hos de økologiske svineproducenter. Det er mere end dobbelt så mange som sidste år og ny besøgsrekord.

Hvordan er det egentlig at være økologisk gris i Danmark? Det fik mere end 15.000 danskere fra hele landet svar på, da de søndag den 29. maj besøgte en af 10 økologisk svineproducenter der holdt åbent hus på Sofari.

Det er syvende gang de økologiske svineproducenter holder Sofari. Et arrangement, der viser forbrugerne, hvordan det økologisk svinekød bliver produceret.

-  Børn og voksne får en meget positiv oplevelse, når det tager på Sofari og får lejlighed til ved selvsyn at se, hvordan de økologiske grise lever. Men det handler ikke bare om at se grisene. Mødet med landmanden, der står bag produktionen og som brænder for sin produktion, er med til at give forbrugerne en oplevelse af en produktionsgren med et meget stort engagement, siger Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og projektleder på Sofari.

En af de danskere der brugte søndagen på at få indblik i de økologiske grises liv var Jane Korsgaard fra København, der havde taget hele familien med på landet.

- Det at opleve værternes engagement og stolthed over det de producerer, var meget inspirerende. At se hvordan grisene lever ude på marken, hvor de små grise spurter rundt mellem foldene, var en fantastiskoplevelse siger hun.

En af de økologiske svineproducenter der viste sin produktion frem var Randi Vinfeldt, økologisk svineproducent, der havde 750 gæster som traskede ud i markerne for at opleve, hvordan de økologiske grise lever.

- Det er meget givende for mig som producent at tale med forbrugerne og høre, hvordan de oplever den økologiske produktion. Det er med til at give mig viden om og ideer til, hvordan jeg skal udvikle min produktion, så jeg kan efterleve det, som folk ønsker i fremtiden, siger Randi Vinfeldt.

Fakta:

Sofari er en søndag, hvor alle kan få lov at opleve det økologiske griseliv og få mere viden om, hvad der kendetegner økologisk svineproduktion.

Foreningen for Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød (FØKS) – en sammenslutning af økologiske svineproducenter - arrangerer dagen i samarbejde med Landbrug & Fødevarer, Friland og Økologisk Landsforening. Sofari bliver også arrangeret til næste år og falder altid sidste søndag i maj.

Omtrent 15.000 besøgte i år Sofari. Tallet er et estimat, der er skabt ved de sammentællinger værterne selv har lavet på de enkelte gårde.

Dagens tre mest besøgte gårde var:

Knuthenlund

Hestbjerg Økologi

Vinfeldt Økologi

LÆS MERE om Sofari på www.sofari.dk

For mere information:

Hanne Børsch, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 33394033, mail: hab@lf.dk

Mille Marie Christensen, pressekonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf: 61702047, mail:mic@lf.dk

Billeder

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/
Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra L&F

Fødevareklyngen offentliggør ny forskningsstrategi20.9.2017 07:00pressemeddelelse

Landbrug & Fødevarer, DI Fødevarer og ti store virksomheder fra fødevareklyngen præsenterer i dag samlet en ny strategi for fødevareforskning. Der er brug for et øget fokus på forskning og innovation i fødevareklyngen, hvis Danmark også i fremtiden skal bryste sig af at være en af verdens stærkeste fødevareklynger. Sådan lyder det i ny fødevareforskningsstrategi gældende frem mod 2030, som L&F, DI Fødevarer og virksomheder som Arla, Danish Crown, Chr. Hansen, KMC og Foss offentliggør i dag. - Faldende bevillinger til den strategiske fødevareforskning kan risikere at sætte en stopper for væksten i fødevareklyngen. Det scenarie må vi for alt i verden ikke ende i, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. - I 2030 vil der være 1 mia. flere munde at mætte i verden, og hvis den danske fødevareklynge kan blive verdensbefolkningens foretrukne forsyner af sikre, bæredygtige og kvalitetssikre fødevarer, så har vi her en mulighed for et nyt væksteventyr. Den chance

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum