VIA University College

150 virksomheder får uddannet digitale forandringsagenter

Del
500 ledere og medarbejdere bliver med millionstøtte fra Erhvervsfremmestyrelsen klædt på med grønne, cirkulære og digitale kompetencer, så virksomhederne kommer til at stå stærkere i fremtiden.
Systue i modebranchen
Systue i modebranchen

Medarbejdere fra 150 små og mellemstore virksomheder landet over får nu mulighed for at blive kompetenceudviklet til at indtage rollen som grønne og digitale forandringsagenter på deres arbejdspladser.

Erhvervsfremmestyrelsen har nemlig netop tildelt 17,3 millioner kroner til et nationalt projekt, der skal give virksomheder mere viden om det grønne og cirkulære område samt om digitalisering.

I alt vil 500 ledere og medarbejdere blive klædt på til rollen som forandringsagenter.

Det nye projekt med titlen ’Morgendagens Cirkulære Digitale Kompetencer’ er især målrettet fremstillingsbranchen, byggeri og arkitektur, oplevelsesøkonomi og livsstilsbranchen og er af Erhvervsfremmestyrelsen udvalgt blandt 35 ansøgninger.

Bag projektet står Lifestyle & Design Cluster i Herning (LD Cluster) i et stærkt partnerskab med en række erhvervsskoler og videninstitutioner – blandt andet VIA University College, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Professionshøjskolen UCN. 

Grønne og digitale kompetencer er konkurrenceparametre

LD Cluster er en af landets mest erfarne operatører inden for grøn omstilling og cirkulær økonomi i virksomheder, og VIA University College, der er en af nordens største udbydere af efter- og videreuddannelser, skal stå for kompetenceudviklingen i projektet i tæt samarbejde med de øvrige involverede uddannelsesinstitutioner.

De virksomheder, som kommer med i projektet ’Morgendagens Cirkulære Digitale Kompetencer’, får kompetenceudvikling gennem uddannelsesmoduler inden for cirkulær økonomi og digitalisering, seminarer med en kobling af teori og viden fra egen virksomhed, sparring og praksis i egen virksomhed samt kompetencenetværk med andre virksomheder.

”Projektet er udviklet for at hjælpe virksomheder, der er udfordret som følge af covid-19 og derfor har brug for at styrke virksomhedens kompetencer og forretning. Disse virksomheder får nu mulighed for at deltage i forskellige kompetenceforløb og dermed blive rustet med kompetencer til bedre at kunne klare sig under de forandrede vilkår, som corona har affødt. I fremtiden bliver grønne og digitale kompetencer helt centrale konkurrenceparametre,” fastslår uddannelsesdekan Susanne Søndergaard Hansen fra VIA University College.


Virksomheder efterlyser hjælp til udvikling

Hos LD Cluster fremhæver direktør Betina Simonsen, at der hos små og mellemstore virksomheder er en stor efterspørgsel efter at komme i gang med den grønne omstilling og cirkulær økonomi, men at udviklingen er vanskeligt at realisere uden ekstern hjælp.

”Udfordringen er i dag, at mange virksomheder mangler interne kompetencer i forhold til den grønne omstilling og cirkulær økonomi,” påpeger Betina Simonsen.

Både hun og Susanne Hansen ser det som en stor styrke, at projektet ’Morgendagens Cirkulære Digitale Kompetencer’ bliver gennemført i et partnerskab, hvor de involverede supplerer hinanden på bedste vis, og hvor bæredygtige og digitale kompetencer bliver koblet i samme indsats – til stor gavn for virksomhederne.

Det første forløb med kompetenceudvikling af forandringsagenter bliver efter planen skudt i gang i marts 2021. Indtil da vil partnerne i projektet indgå aftaler med små og mellemstore virksomheder, der gerne vil deltage.

Erhvervsfremmestyrelsen har med sin pulje ’Morgendagens digitale kompetencer’ ydet støtte til otte af de 35 ansøgere og altså givet afslag til 27.

Yderligere oplysninger fås hos:

Susanne Lambæk Thinggaard, projektleder og specialkonsulent i efteruddannelsesområdet Ledelse og vækst hos VIA University College. Mobiltelefon: 87 55 19 25. E-mail: sthi@via.dk

Nøgleord

Billeder

Systue i modebranchen
Systue i modebranchen
Download
Susanne Søndergaard Hansen, uddannelsesdekan ved VIA University College
Susanne Søndergaard Hansen, uddannelsesdekan ved VIA University College
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye