Region Hovedstaden

1,5 mio. til bedre sammenhæng for mennesker med psykiske lidelser

Del

Politikerne i Region Hovedstaden har bevilget 1,5 mio. kr. årligt til at skabe bedre sammenhæng på psykiatriområdet. Pengene bruges til en pulje, som kan søges af fx frivillige foreninger, interesseorganisationer og kommuner.

”Vi har et særligt ansvar for mennesker med psykiske lidelser. De er nogle af dem, som kan have sværest ved at overskue alle de forskellige behandlingstilbud og opfølgende kommunale tilbud samt muligheder for sociale aktiviteter, som findes på psykiatriområdet,” siger formand for social- og psykiatriudvalget i Region Hovedstaden Susanne Due Kristensen (S). 

Puljen skal være med til at skabe en mere sammenhængende psykiatri og nedbryde barrierer på tværs af sektorer, så vi får skabt et stærkt netværk og en god dialog mellem Region Hovedstadens Psykiatri, kommuner og civilsamfund.  

”Vi lægger ud med en pulje på 1,5 mio. kr., så vi kan gøre os nogle erfaringer og se, hvilken værdi det giver for de mennesker, som bliver inddraget i projekterne. Det er klart, at vi forventer gode resultater – og hvis de kommer, så er vi klar til at finde endnu flere penge i de kommende år, siger Susanne Due Kristensen (S). 

Pengene skal fx bruges til projekter, der forebygger indlæggelse og genindlæggelse eller tiltag, der kan fremme patienternes proces med at komme sig (recovery). Pengene kan også bruges til at fremme social inklusion, inddragelse af pårørende og livskvaliteten hos mennesker med psykiske lidelser. 

Fakta 

Yderligere info

  • Susanne Due Kristensen, formand for Social- og psykiatriudvalget: 20478826 / susanne.due.kristensen@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum