Astma-Allergi Danmark

1,5 mio. danskere lades i stikken

Del

Allergi er i dag en folkesygdom, som vokser sig større år efter år. For mange betyder det direkte nedsat livskvalitet. Det skal der rettes op på, mener Astma-Allergi Danmark.

Er du ramt af allergi, er du ikke alene. Antallet af danskere med høfeber, astma og eksem er stærkt stigende. Og for dem, der er værst ramt, betyder livet med allergi blandt andet dårligere livskvalitet og besværligheder ved simple gøremål. Ifølge Astma-Allergi Danmark i så høj en grad, at vi har at gøre med en folkesygdom – som politikerne stadig vender det blinde øje til.

- Allergi er i dag en folkesygdom, som bare vokser sig større år efter år. Og for rigtig mange betyder det direkte nedsat livskvalitet. Høfeber alene koster det danske samfund og arbejdsgivere 266.000 sygedage om året. Dertil skal lægges ca. 2,3 mio. ineffektive arbejdsdage. Det bør og skal politikerne simpelthen tage mere alvorligt, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Fem nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen skal ellers hjælpe allergiproblemet lidt på vej. I en nylig rapport opfordrer Sundhedsstyrelsen blandt andet til oprettelse af flere allergicentre og styrkelse af almen lægepraksis. Samtidig beder Sundhedsstyrelsen Danske Regioner om at ”gøre det bedre”, så danskere med svær allergi får bedre mulighed for udredning og behandling, uanset hvor i landet man bor.

Ifølge Astma-Allergi Danmark rammer Sundhedsstyrelsen plet med deres anbefalinger. Men står det til Anne Holm Hansen, skal anbefalingerne nu følges op med handling.

National handlingsplan kræves

- Det er nogle gode anbefalinger, men hvad så nu? Sundhedsstyrelsen og ministeren peger på regionerne, som peger tilbage. Det virker som om, at ingen vil tage ansvaret på sig. Sundhedsstyrelsen, regionerne og lægerne bør sætte sig sammen, fordele ansvaret og lave en national handlingsplan for, hvor og hvordan de sværest ramte patienter med allergi kan få udredning og behandling. Det bør simpelthen være muligt, siger Anne Holm Hansen og fortsætter:

- Vi efterspørger ikke nødvendigvis en masse penge og midler til området. Vi vil bare gerne sikre os, at allergiproblemet kommer på niveau med det behov, der er. Ikke under. Men på niveau, slutter hun.

For at sætte yderligere fokus på problemet med allergi som folkesygdom besøger Astma-Allergi Danmark Christiansborg onsdag den 1. marts. Her tjekker de politikerne for allergi og astma med en priktest og måling af lungefunktion.

Nøgleord

Kontakter

Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark. Tlf.: 20 82 25 76

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for at alle, der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem, får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum