DI Hovedstaden

15 minutters selvfedhed – og så tilbage til arbejdet

Del

Hårdt arbejde, høje ambitioner, mod til skalering og medarbejdere, der trives. Det er grundstenene bag vækstsuccesen Pascal A/S, som i år kan præstere en bundlinje vækst på over 513 % for de sidste 3 år. Derfor får Herlev-virksomheden nu DI Hovedstadens Initiativpris 2018.

”15 minutters selvfedhed – og så tilbage til arbejdet.” Sådan lød budskabet til medarbejderne fra adm. dir. For Pascal Lars Rosenkvist Fenger, da han fik at vide, at hans virksomhed har vundet DI Hovedstadens Initiativpris 2018.

Det kan lyde hårdt, men bag budskabet finder man en ledelsesfilosofi, som i høj grad er bygget op på glade, motiverede og engagerede medarbejdere. Medarbejdere som tænker i vækst og produktudvikling i stedet for at hvile på laurbærrene. Og det har båret frugt. De første år var særdeles vanskelige, men i dag er Pascal A/S verdensledende inden for forstærkermoduler til professionelle højttalere. Pascal indtager hvert år nye internationale markeder og kan lige nu fejre sin sjette kåring i træk som gazellevirksomhed - Dagbladet Børsens vækstpris.

- Der var ingen tvivl om, at Pascal A/S skulle vinde dette års Initiativpris. Virksomheden har formået at skalere forretningen – ikke bare i år, men over en lang årrække. Det er en utroligt veldrevet virksomhed – både når man ser på regnskabet, og når man oplever ledelsens engagement i at skabe en god arbejdsplads for medarbejderne” siger Poul Skadhede, formand for DI hovedstaden og koncerndirektør i Valcon A/S.

Lars Rosenkvist Fenger beskriver opstarten af Pascal A/S som noget kaotisk.

- Det hele startede med en ide, som nok var lidt naiv. Vi vidste ikke meget om salg, forretningsopbygning og vi havde ingen kunder, fortæller Lars Rosenkvist Fenger.

Men helt dum var ideen ikke. For ejer-gruppen havde set et marked for forstærkermoduler til den globale professionelle højttalerindustri, som ikke var dækket – nu gjaldt det bare om at komme derudaf.

Opbremsningen kom dog hurtig: Finanskrisen.

- Set i bagspejlet, så var det en krise som både blev vores værste fjende og bedste ven. Den klædte os helt af. Hvis der havde været lav indtjening og få kunder før finanskrisen – så var der slet ingen, da det så værst i ud 2009. Men krisen lærte os om ydmyghed og hårdt arbejde. Vi blev meget opmærksomme på, at vi hele tiden måtte tænke i vækst, for at virksomheden var bæredygtig, fortæller Lars Rosenkvist Fenger.

Derfor har man også hele tiden skalering i baghoved. Virksomheden er proaktiv i forhold til nye markeder – senest er man gået ind i markedet for professionelle live-sound og installationsforstærkere. Det ses også i regnskaberne, hvor der er vækst i bruttofortjeneste på 198% og en bundlinje vækst på over 513% over de sidste 3 år.

Medarbejderne er kilden til vækst

Det stod også hurtigt klart for den nystartede virksomhed, at succes går hånd i hånd med glade medarbejdere. Det er let at være en del af et vinderteam – men teamet og humøret skal også bestå, når det ser skidt ud. Den læring er dybt indlejret i virksomheden, som ansatte en HR chef som den 8. medarbejder for netop at sikre det gode arbejdsmiljø og dyrke en stærk vækstkultur med symbiose mellem udvikling af medarbejdere, virksomheden og at have det sjovt.

- Det skal være sjovt at gå på arbejde, der skal være medindflydelse og lækre omgivelser. I de over tolv år, virksomheden har eksisteret, har kun 5 personer valgt at finde andet job – og vi er alligevel 40 mand i dag, siger Lars Rosenkvist Fenger.

Derfor kan det også lyde mærkværdigt, at der kun er plads til 15 minutters selvfedhed. Men det er udtryk for at man får lov til at hvile på laurbærrene i 15 minutter, så det ikke når at ødelægge Pascals vækstkultur.

- Vi har valgt, at alle medarbejdere skal have et spaophold for to som tak for prisen. Det er også vores måde at sige tak til partneren derhjemme. Vi stiller krav til vores medarbejdere, og det stiller også krav til hjemmefronten” forklarer Lars Rosenkvist Fenger.

Det er ledelsens holdning at hvis man tager medarbejdere for givet, så har man ikke længere fortjent deres opmærksomhed og loyalitet.

Fakta om Pascal:

Pascal A/S eksportandel er over 99% og er i dag global markedsleder på forstærkermoduler til professionelle højttalerindustri. Placeret i Herlev og ejet af Lars Rosenkvist Fenger, Peter Frentz og Jesper Lind Hansen. Pascal A/S specialiserer sig i at professionelle højttalerproducenter kan opnå konkurrencefordele og komme hurtigere i markedet, gennem forstærkerløsninger baseret på patenteret teknologi.

Kom til den lokale prisoverrækkelse:

Tirsdag den 30. oktober 2018 kl. 14.00
Hos Pascal A/S, Ellekaer 6, 2730 Herlev

Fakta om Initiativpris 2018

DI Hovedstaden overrækker hvert år dens initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2018 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist et særlig mod til skalering ved at igangsætte initiativer, der indebærer radikale ændringer, for at møde fremtidens vækstudfordringer. 

Følg Dansk Industri på:

    

Billeder

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Konsulent Anne Ginderskov Hansen 
Mail: angh@di.dk
Tlf. 3377 4841
Mobil: 4079 5870

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum