Alchemist ApS

Spora lancerer NOTCH, et kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask – indgår nyt samarbejde med alma om at smage på fremtidens fødevarer

Del

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning.

NOTCH kan købes som tre barer: NOTCH DARK med ristede Marcona-mandler og havsalt og NOTCH MILK med enten karamel og kiks eller hindbær og birkes.
NOTCH kan købes som tre barer: NOTCH DARK med ristede Marcona-mandler og havsalt og NOTCH MILK med enten karamel og kiks eller hindbær og birkes.

Rasmus Munk lancerede i 2023 Spora som led i sin ambition om at ændre verden gennem gastronomi. Visionen bag innovationscentret er at udvikle nye bæredygtige, skalerbare og, frem for alt, velsmagende fødevarer. To år senere er virksomheden vokset markant, og er involveret i flere internationale forskningsprojekter.

Pressen inviteres til lanceringsevent, hvor du kan smage på NOTCH og møde Rasmus Munk og Mette Johnsen – d. 10. december kl.11 i alma Sylows Allé. Giv os besked
info@spora.dk, hvis du deltager.

Et af Sporas centrale udviklingsområder er upcycling, og det er netop historien bag NOTCH. 

”Chokoladeindustrien er under massivt pres. Klimaforandringer, skovrydning og udfordrende arbejdsforhold rammer både mennesker og natur – imens priserne på kakao er mere end fordoblet på tre år. Samtidig står bryggerierne hvert år med 40 millioner tons mask, som primært ender som dyrefoder. Den ressource kan vi skabe noget fantastisk ud af”, forklarer Mette Johnsen, CEO i Spora. 

Spora har udviklet en metode til at forarbejde den fiber- og proteinrige mask, så den kan anvendes på samme måde som kakaobønner i traditionel chokoladeproduktion. Masken tørres, ristes og concheres (males) sammen med de øvrige ingredienser, hvorefter massen, ligesom chokolade, kan tempereres og støbes. Resultatet er samme sanselige smagsoplevelse, som man kender fra chokolade. 

En løbende smagsrejse 
Samarbejdet med alma betyder, at Spora løbende vil introducere nye innovative projekter i butikkerne.  

”Jeg synes, det er rigtig spændende at få muligheden for at vise danskerne vores arbejde på en ny måde. Vi er jo normalt et innovationscenter, der står bag løsningerne og ikke dem, der direkte lancerer produkter. Derfor er det lidt som at træde ud fra kulissen, når vi nu kan præsentere vores NOTCH-chokolade i alma madmarked. På den måde kan folk smage på fremtidens fødevarer og opdage, at innovation ikke behøver at være fjernt og abstrakt – det kan faktisk smage ret godt”, fortæller Rasmus Munk

Ideen til NOTCH opstod for fem år siden som et alternativ til gæster på Alchemist, der ikke kan tåle chokolade.

”Målet har siden dengang været at skabe et produkt, der har samme knæk, tekstur og dybe smag, som vi forbinder med chokolade. Jeg er enormt begejstret for det resultat, vi nu står med, og har det sidste år brugt NOTCH i en dessert som serveres for alle gæster på Alchemist”, siger Rasmus Munk

Verdenspremiere i alma 
alma madmarked bliver verdens første forhandler af NOTCH.  

”Jeg er stolt over, at det er i Danmark, fremtidens fødevarer bliver skabt, og jeg er stolt over, at alma madmarked har fået titlen som verdens første forhandler af epokegørende og innovative produkter fra Spora. Vi glæder os til i samarbejde med Spora at tilbyde vores kunder store smagsoplevelser og nyskabende produkter under overskriften “Fremtidens mad”, siger alma-direktør Alfred Josefsen

NOTCH lanceres d. 10. december kl. 12.00 i form af tre barer og fire varianter af flødeboller, der kan købes i en begrænset periode. Frem til nytår vil Spora hver uge uddele smagsprøver i de to alma-butikker, med start i butikken på Sylows Allé på lanceringsdagen kl 12-18. 

Spora vil derefter løbende præsentere nye opdagelser i alma – med ambitionen om at invitere danskerne til at smage fremtidens mad.

//FAKTA// 
NOTCH kan købes som tre barer og fire flødeboller i forskellige smagsvarianter: 

NOTCH DARK med ristede Marcona-mandler og havsalt 
NOTCH MILK med karamel og kiks 
NOTCH MILK med hindbær og birkes 
NOTCH Flødeboller med solbær & mandel, skovmærke & pistacie, bergamottemynte & appelsin samt saltet karamel & pekannødder 

//BILLEDER//
Find billeder i høj opløsning her:
notchocolate.dk/press 

Find flere billeder og mere information om Spora her: 
spora.dk/press

//KONTAKT// 
Lena Ilkjaer
Head of Communications, Spora/Alchemist
li@alchemist.dk

Louis Raaschou 
Communications Officer, Spora/Alchemist
lr@alchemist.dk 
 
Sofie Tøttrup
Kommunikationschef, alma madmarked 
sofie.toettrup@almamad.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

NOTCH kan købes som tre barer: NOTCH DARK med ristede Marcona-mandler og havsalt og NOTCH MILK med enten karamel og kiks eller hindbær og birkes.
NOTCH kan købes som tre barer: NOTCH DARK med ristede Marcona-mandler og havsalt og NOTCH MILK med enten karamel og kiks eller hindbær og birkes.
Download
NOTCH.
NOTCH.
Download
Spora.
Spora.
Download
Mette Johnsen og Rasmus Munk.
Mette Johnsen og Rasmus Munk.
Download

Links

Om Spora

Innovationscentret Spora, grundlagt af Alchemist-kokken Rasmus Munk, arbejder med at skabe nye bæredygtige, skalerbare og velsmagende fødevarer for fremtiden.

Følg pressemeddelelser fra Alchemist ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alchemist ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye