Dagrofa ApS

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Del

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef.

AOC (Dronningens Tværgade 2, 1302 København) modtager prisen som ’Årets Restaurant’ udnævnt af Den danske Spiseguide.
AOC (Dronningens Tværgade 2, 1302 København) modtager prisen som ’Årets Restaurant’ udnævnt af Den danske Spiseguide. Anita Pedersen, Brønnum

Pressemeddelelse på vegne af Den danske Spiseguide:

Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige prisklasser med et klart fokus på kvalitet.

Madanmeldelserne laves år efter år af uafhængige konsulenter, og guiden er grundlagt af Bent Christensen.

Hvert år uddeler guiden også en række gastronomiske priser og eftertragtede hædersbevisninger.

Tidligere på måneden fandt en række af uddelingerne sted på Hotel Britannia i Esbjerg, og søndag aften kulminerede dette års kåringer ved en gallamiddag på Kokkedal Slot.

AOC giver gæsterne en eksklusiv oplevelse

Foran 100 repræsentanter fra den danske gourmetscene blev den københavnske restaurant AOC kåret til vinder i kategorien ’Årets Restaurant’.

Bent Christensen, der som nævnt er grundlægger af Den danske Spiseguide, sætter disse ord på, hvorfor AOC er en fortjent vinder:

-Det der kendetegner et måltid hos AOC, er en eksklusiv oplevelse i de hvælvede kælderlokaler, hvor både mad og drikke er kurateret på et meget højt niveau. Der er tale om kreativ dansk gastronomi funderet på fransk haute cuisine med stor respekt for tilberedning af lokale råvarer i sæson. Jeg er meget glad for, at vi havde muligheden for at hylde AOC for deres fornemme bidrag til branchen.  

Nomineret i kategorien ’Årets Restaurant’ var også: Aure (København), Bach & Nurup (Aalborg), HOS (Odense), Søllerød Kro (Holte) og The Samuel (Hellerup).

I en anden af de prestigefyldte kategorier blev Peter Trauboth (Restaurant Levi i København) hyldet som ’Årets Restaurantchefprofil’.

Frontløberne gør Danmark til en kulinarisk højborg

Bag Den danske Spiseguide står Den danske Spiseguide Erhvervsdrivende Fond, som tidligere i år blev stiftet af Dagrofa ApS.

Forud for fondsoprettelsen havde Dagrofa ApS overtaget rettighederne til spiseguiden fra stifter Bent Christensen, som stadigvæk er dybt involveret i aktiviteterne.

Asger Rothenborg, bestyrelsesmedlem i fonden bag Den danske Spiseguide & salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice, siger om prisuddelingen:

-Dette års felt af nominerede er utroligt stærkt, og det vidner om, at den danske madscene stadigvæk er i en rivende udvikling. Jeg er rigtig glad for, at vi i regi af Den danske Spiseguide kan være med til at hædre nogle af branchens frontløbere, som gør en afgørende forskel, når det handler om at positionere Danmark som en kulinarisk højborg.

Vinderliste fra prisuddelingerne på Hotel Britannia (12/10) og Kokkedal Slot (26/10):

  • Årets Bistro/Brasserie: Kok & Vin – Odense
  • Årets Bo & Spis: Vejrø Resort – Torrig
  • Årets Dessert: Marchal – D’Angleterre, København
  • Årets Fine Wine: Himmeriget – Farsø
  • Årets Fisk- & Skaldyrsrestaurant: Knud – Hundested
  • Årets Gennembrud: Pearl by Paul Proffitt – Kruså
  • Årets Intimate – Personally Expression: Apéro – København
  • Årets Kokkeprofil: Brian Mark Hansen – Søllerød Kro
  • Årets Landevejskro: Ho Kro – Blåvand
  • Årets Non-Alcoholic Menu: Bach & Nurup – Aalborg
  • Årets Oste: The Samuel – Hellerup
  • Årets Personlig Omhu & Service: Lykke Metzger – Alchemist, København
  • Årets Restaurantchefprofil: Peter Trauboth – Levi, København
  • Årets Smørrebrød (moderne): Panorama Mad & Vin – Silkeborg
  • Årets Smørrebrød (klassisk): Kanal Cafeen – København
  • Årets Snacks & Appetizers: Bach & Nurup – Aalborg
  • Årets Sommelier: Rasmus Knude – The Samuel, Hellerup
  • Årets Souschef: Lucas Juhl Nielsen – Tree-Top
  • Årets Vinkort: Mielcke & Hurtigkarl – Frederiksberg
  • Årets Wait & See – Next 2025: Alexander Johnsen – Scheelsminde, Aalborg, Emil Pandrup – Calma, København, Hans Kjellson – Bar Piatto, Aarhus, Lena Hahn Atzen – Treetop, Vejle, Lea Kunisch – Et, Aarhus, Mathilde Sørup – Elmely Kro, Ugerløse, Oskar Brink Svendsen – Fjord, Struer, Sofie Schjøtt Sørensen – Podium, Aalborg og Torur Restoft – Søllerød Kro, Holte.

Sponsorer af Den danske Spiseguide er Naturmælk, Øllingegård, Textilia, Brønnum, Theis Vine, Planets Pride, HKI Ost, Grambogård og Dagrofa Foodservice. Derudover var gallamiddagene støttet af Bornholms Kildevand, FineWines, Pedersbæk Vin & Gastronomi og Fanø Bryghus.

Fakta – Den danske Spiseguide:

  • Anerkendt spiseguide med mere end 300 restauranter, der serverer mad ud over det sædvanlige i forskellige prisklasser.
  • Madanmeldelser laves af uafhængige konsulenter og er den mest erfarne og stabile reference på området i Danmark
  • Har eksisteret siden 1978 og er stiftet af ildsjælen Bent Christensen
  • Alene at være optaget i Den danske Spiseguide anses for at være en hædersbevisning
  • I bestyrelsen for Den danske Spiseguide Erhvervsdrivende Fond sidder Tom Uldall Hansen, Asger Rothenborg og Poul Larsen.
  • Læs mere på: https://www.dendanskespiseguide.dk/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

AOC (Dronningens Tværgade 2, 1302 København) modtager prisen som ’Årets Restaurant’.
AOC (Dronningens Tværgade 2, 1302 København) modtager prisen som ’Årets Restaurant’.
Anita Pedersen, Brønnum
Download
Peter Trauboth (Restaurant Levi i København) blev hyldet som ’Årets Restaurantchefprofil’.
Peter Trauboth (Restaurant Levi i København) blev hyldet som ’Årets Restaurantchefprofil’.
Anita Pedersen, Brønnum
Download
Bent Christensen er stifter af Den danske Spiseguide. Her ses han under en gallamiddag tidligere på måneden i selskab med Ramus Munk (Alchemist).
Bent Christensen er stifter af Den danske Spiseguide. Her ses han under en gallamiddag tidligere på måneden i selskab med Ramus Munk (Alchemist).
Anita Pedersen, Brønnum
Download
Asger Rothenborg er en del af bestyrelsen i fonden, som står bag Den danske Spiseguide. Derudover er han salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice.
Asger Rothenborg er en del af bestyrelsen i fonden, som står bag Den danske Spiseguide. Derudover er han salgs- og marketingdirektør i Dagrofa Foodservice.
Lars Stærke
Download

Links

Om Dagrofa

Med mere end 530 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik, Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner, samt Aarstiderne, pioner indenfor økologisk frugt og grønt og måltidskasser til danskerne. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye