Teknologisk Institut

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Del

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer.

Programmet, der samlet set er finansieret med 97 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden, giver deltagerne adgang til Teknologisk Instituts faciliteter og eksperter inden for fødevareteknologi.
Programmet, der samlet set er finansieret med 97 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden, giver deltagerne adgang til Teknologisk Instituts faciliteter og eksperter inden for fødevareteknologi. Foto: Teknologisk Institut

Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er finansieret med 97 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden. Foruden den danske del indgår i programmet et samarbejde med FN’s Fødevareprograms IGNITE innovationshub i Østafrika.

BioSustainability Design Fellowship Programme sætter over de næste fire år fokus på bæredygtighed, tværfagligt samarbejde og praksisnær innovation igennem intensive fuldtidsforløb, hvor deltagerne arbejder tæt sammen med virksomheder og eksperter om at nedbringe madspild, styrke plantebaserede værdikæder og sikre bedre udnyttelse af ressourcer.

- BioSustainability Design Fellowship Programme er en gamechanger for Danmarks landbrugs- og fødevaresektor. Hos Teknologisk Institut er vi stolte af at stille faciliteter, ekspertise og stærke industrinetværk til rådighed, så kommende fellows kan omsætte ambitiøse idéer til konkrete, skalerbare løsninger. Det handler om at opbygge den talentmasse, vi har brug for til at lede den grønne omstilling – og sikre, at Danmark fortsat er med forrest, når det gælder bæredygtig fødevareinnovation, siger Juan Farré, adm. direktør for Teknologisk Institut.

Innovation på tværs af grænser

I programmet indgår et samarbejde med FN’s Fødevareprograms IGNITE innovationshub i Østafrika, hvor det handler om at løse helt grundlæggende udfordringer med fødevaremangel, fødevaresikkerhed og lav produktivitet. Fælles for begge regioner er behovet for innovative løsninger, der kan implementeres i praksis og gøre en reel forskel – på tværs af infrastruktur, markeder og lokale forhold.

- Ved at kombinere Danmarks teknologiske styrker med den entreprenante tilgang i Østafrika, hjælper Biosustainability Design Fellowship Programme med at udvikle løsninger, der både er lokalt relevante og globalt skalerbare. Det styrker innovation på tværs af landegrænserne - og vi er stolte over at støtte et program, der binder netværk sammen på tværs af hele fødevareværdikæden på denne måde, siger Mikkel Skovborg, Vice President for Innovation i Novo Nordisk Fonden.

Nytænkende uddannelse til erfarne fagfolk og iværksættere

Den danske del af fellowship-programmet foregår på Teknologisk Instituts Center for Fødevareteknologi i Aarhus, hvor deltagerne får adgang til Teknologisk Instituts faciliteter og faglige eksperter inden for fødevareteknologi som blandt andet omfatter pilotanlæg, forsøgs- og testkøkkener, sensorik- og forbrugerlab samt analyser og procesudstyr, der understøtter hurtig validering og prototyping.

Ansøgningen åbner i 2026

Målgruppen for talenter til programmet er erfarne fagfolk og iværksættere på tværs af fagligheder og nationaliteter, der ønsker at være pionerer for at skabe mere bæredygtighed og innovation i fødevaresektoren. Første runde af fellows kan søge om optagelse i foråret 2026 med opstart i september 2026. Programmet ledes af Teknologisk Instituts Center for Fødevareteknologi, der over en femårig periode uddanner i alt 64 fellows via fire intensive 10-måneders fuldtidsforløb – ét forløb hvert år.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt:
Seniorkommunikationskonsulent Stine Heien Madsen, Teknologisk Institut
Mobil / mail: 7220 3140 / shma@teknologisk.dk

Billeder

Målgruppen er erfarne fagfolk og iværksættere, der ønsker at skabe mere bæredygtighed og innovation i fødevaresektoren.
Målgruppen er erfarne fagfolk og iværksættere, der ønsker at skabe mere bæredygtighed og innovation i fødevaresektoren.
Foto: Teknologisk Institut
Download
Programmet, der samlet set er finansieret med 97 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden, giver deltagerne adgang til Teknologisk Instituts faciliteter og eksperter inden for fødevareteknologi.
Programmet, der samlet set er finansieret med 97 mio. kr. af Novo Nordisk Fonden, giver deltagerne adgang til Teknologisk Instituts faciliteter og eksperter inden for fødevareteknologi.
Foto: Teknologisk Institut
Download

Links

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse 

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye