Green Innovation Makers - Business Skive

Presseinvitation: Bælgfrugter med bas - Tænketanken Frej vender op og ned på klimakommunikation

Del

Rap og grønne visioner samler unge om fremtidens fødevarer, når Tænketanken Frej indtager scenen i Skive den 25. september.

Der er bælgfrugter med bas på programmet, når rappere indtager scenen til GIW 2025
Der er bælgfrugter med bas på programmet, når rappere indtager scenen til GIW 2025 Tænketanken Frej

Hvordan får man unge til at interessere sig for bælgfrugter, biodiversitet og bæredygtige fødevarevalg? Tænketanken Frej har et bud og det er alt andet end traditionel formidling. På årets Green Innovation Week i Skive ruller Tænketanken Frej et klimashow med freestyle-rap ud for at engagere de over 4.000 unge besøgende i fødevaresystemets fremtid. Journalister og medier inviteres med. 

"Vi vil noget andet end løftede pegefingre og kedelige PowerPoints," siger Marie-Louise Lendal Boisen, direktør i Tænketanken Frej. "Unge gider ikke høre om fødevarekriser. De vil mærke det og smage det."

Klimabeats på scenen 

Under overskriften Klimabeats og bælgfrugtrap gæster to rappere scenen i Green Innovation Weeks fødevareområde og leverer skarpe vers om fødevarebranchens dilemmaer. Publikum kan forvente en humoristisk og tankevækkende optræden med flow og fakta i én og samme mundfuld. 

"Det er ikke hver dag, man hører rim om ærter, landbrugsjord og CO₂-udledning,” forklarer Marie-Louise Lendal Boisen. "Men det er netop dét, vi forsøger: At omsætte komplekse udfordringer til noget, unge kan mærke og måske endda huske." 

Grøn formidling i øjenhøjde 

Frej er en uafhængig tænketank, der arbejder for at forandre fødevaresystemet – fra mark til måltid – i respekt for planetens grænser. Med fokus på unge og samarbejde på tværs af sektorer er målet at gøre bæredygtighed konkret, tilgængelig og inddragende. 

"Green Innovation Week handler om at klæde unge på til at træffe valg – både som forbrugere, fagpersoner og fremtidens arbejdskraft. Med Frejs tilgang får de et anderledes, men vigtigt perspektiv på fødevarernes rolle i den grønne omstilling," slutter Linda Routh Kærgaard fra Green Innovation Week. 

Tid og sted

Green Innovation Week, torsdag den 25. september 2025

Engvej 5, 7800 Skive 

Temascene 1 kl. 12.30-12.50

Der er program og aktiviteter i området fra kl. 9.00-17.30. Se programmet her.

Mød blandt andre Landbrug & Fødevarer, Fjordland, Nordic Food College, FGU Skolen Skive, Aarhus Tech, AlgeCenter Danmark, Ferm Food, Nordregio, Dansk Vegetarisk Forening, AU Viborg og mange flere. 

Nøgleord

Kontakter

Links

Samlingspunkt for grøn omstilling

Green Innovation Week er et projekt målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv. 

Vi arbejder året rundt med at fremme grønne initiativer, der kulminerer i et stort årligt bæredygtighedsevent i forbindelse med Green Innovation Week.

Green Innovation Week finder hvert år sted i uge 39 og kulminierer torsdag d. 25. september 2025 i Skive. 

Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Presseinvitation: Verdens første dør i mycelium præsenteres på GIW 202522.9.2025 13:00:12 CEST | Presseinvitation

Hvordan føles det at åbne døren til fremtidens byggeri, helt bogstaveligt talt? Det spørgsmål besvares på Green Innovation Week i Skive, når Naturpladen og arkitektfirmaet Det Levende Hus for første gang offentliggør prototypen på en fuldskala dør i mycelium. Døren markerer en milepæl i bæredygtigt design og materialeforskning og journalister og medier inviteres med til lanceringen.

Presseinvitation: Kan man bygge af det, der gror?21.9.2025 13:48:45 CEST | Presseinvitation

Fremtidens byggeri spirer frem under Green Innovation Week i Skive Hvordan forvandler man halm, hamp og elefantgræs til smukke og holdbare bygninger? På Temascene 4 til Green Innovation Week mødes landbrugselever, håndværkere, lærlinge, designere, virksomheder, videnscentre og undervisere for at vise, hvordan landbruget kan levere morgendagens byggematerialer, og hvorfor unge vil være med. Presse og medier inviteres til en række oplæg og debatter med stærke cases, visuelle materialer og adgang til frontløbere, der allerede bygger biogent i praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye