Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Minister lancerer nyt undervisningsmateriale: Elever skal smage og lære madkultur fra fortiden

Del

Fødevareminister Jacob Jensen (V) lancerer nyt undervisningsmateriale til madkundskabsundervisning i grundskolen. Materialet baserer sig på en folkeindsamling af opskrifter og skal inspirere de kommende generationer til at forstå og værne om dansk madkultur.

Hjemmelavet mad er en vigtig og stor del af den danske kultur, og nu rykker den ind i klasselokalet med nyt undervisningsmateriale, som fødevareminister Jacob Jensen (V) står bag.

Undervisningsmaterialet udspringer af ministerens projekt Fortiden i Fremtidens Mad, hvor der bl.a. er indsamlet hundredvis af bidrag i form af opskrifter, minder og madtraditioner fra danskere over hele landet for at bevare og nyfortolke vores danske madkultur.

Formålet med undervisningsmaterialet er at give børn og unge i grundskolen indsigt i de råvarer, tilberedningsmetoder og fortællinger, der har formet det danske køkken – og samtidig inspirere dem til at have en mere sæsonbetonet og lokalforankret tilgang til maden.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) siger:

”Mad er ikke bare noget, vi spiser – det handler også om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvordan vi er forbundne. De over 1000 opskrifter, som danskerne har delt med mig, er et stykke levende kulturarv, og jeg er stolt over, at vi nu giver den videre til næste generation. For vi ved desværre, at børn i dag i mindre grad bliver inddraget i madlavningen derhjemme. Den udvikling skal vi have vendt. Det nye materiale skal derfor både give indsigt og appetit, og netop den kombination er i mine øjne afgørende, hvis vi vil ruste vores børn og unge til at forstå og videreføre dansk madkultur med respekt for fortiden og med blik for fremtiden.”

Lanceringen af det nye undervisningsmateriale finder sted på Det Grønne Museum - Danmarks nationale museum for Jagten, Skoven, Landbruget og Madens kulturhistorie, hvor skoleelever vil prøve kræfter med at tilberede forskellige retter med afsæt i undervisningsmaterialet.

Læs hele undervisningsmaterialet her:

Fortiden i fremtidens mad | Madkundskab 5-8 | Gyldendals fagportaler

Fakta:

  • Undervisningsmaterialet er målrettet madkundskabsundervisning i 5.-6. klasse og formidler historien om dansk mad gennem konkrete opskrifter og personlige madminder.
  • Materialet består af otte dele, hvor hvert modul belyser en særlig sæson og gruppe af fødevarer med hjælp af korte madhistoriske tekster og opskrifter inden for temaet.
  • Materialet er gratis og frit tilgængeligt for alle skoler på madkundskab.gyldendal.dk

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye