Odense: Nye studerende kommer til at kæmpe om historisk få ledige lejeboliger
Studiestart er højtid for flytninger – og der bliver rift om de ledige boliger. Tal fra BoligPortal viser, at der er historisk lav tomgang og stigende priser i Odense – og flere studerende er nødt til at tænke kreativt, når de skal finde et sted at bo.

Lige mens søndag blev til mandag fik landets kommende studerende endelig afklaring på, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. Med studiestart følger der for mange også en flytning til en ny by –og i år er der usædvanlig høj fart på lejeboligmarkedet.
Jagten på en lejebolig kan være både lang og hård, hvis de studerende drømmer om lejligheder med en central beliggenhed – og det kan også ofte være en dyr fornøjelse.
Historisk få ledige lejeboliger
I Odense er der rekordmange, der har søgt ind på studier. Sammenlignet med 2024 har SDU f.eks. modtaget 12% flere ansøgninger i år.
Samtidig viser tal fra EjendomDanmark, at tomgangen i Odense er rekordlav – fra 3,6% for et år siden til 2,6% nu.
Med mange boligsøgende og få ledige lejeboliger er det attraktivt at være udlejer – og nye tal fra Danmarks største portal for lejeboliger, BoligPortal, viser da også, at det er blevet dyrere at bo til leje i Odense Kommune.
Huslejepriserne stiger igen
Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på en 1-værelses lejlighed er f.eks. steget med 3% fra første halvår af 2024 til første halvår af 2025, mens en 2-værelses er steget 4%. Derimod er 3-værelses faldet en smule, nemlig -1%.
I praksis koster en gennemsnitlig 2-værelses lejlighed i Odense Kommune 6.495 kr./mdr., mens en 3-værelses koster 8.205 kr./mdr.
"Det er naturligt at ønske sig en bolig tæt på både studie og byliv – men det er også her, konkurrencen og priserne er højest. Ved at kigge lidt bredere geografisk får man adgang til flere boliger, lavere lejepriser og større sandsynlighed for at finde en god bolig i god tid før studiestart."
-Anders Hyldborg, der er direktør i BoligPortal.

Hvor der er vilje, er der vej – og penge at spare
BoligPortal har undersøgt huslejeniveauerne på lejligheder i fra 40-60 kvm, som typisk er den boligtype, de studerende efterspørger. På tværs af landets fire største studiebyer er den månedlige besparelse ved at flytte 5-7 kilometer udenfor centrum mellem 1.200 kroner og 2.495 kroner.
”Vi oplever, at mange unge overser de attraktive muligheder, der ligger lidt uden for bymidten. Ved at udvide søgningen lidt eller overveje at flytte sammen med andre, øger man ikke bare chancen for at finde en bolig – man kan også få mere ud af sit boligbudget. Det er en win-win for mange studerende," siger Anders Hyldborg.
I Odense midtby er den gennemsnitlige husleje på de 40-60 kvm lejligheder 5.800 kr. I en radius af 2-3 kilometer udenfor centrum koster lejeboligerne på 40-60 kvm 4.995 kroner.
Det er blandt andet områder som Hunderup, Bolbro, Tarup og Korsløkke, de studerende med fordel kan overveje, hvis de ønsker at veksle absolut central beliggenhed til luft i budgettet.
”Der er også letbanen, der effektivt binder bydelene sammen, så man som studerende meget hurtigt kan komme fra sin bolig både til uddannelse og centrum. Det er klart værd at overveje, før man helt afskriver de billigere boliger udenfor byen,” siger Anders Hyldborg.
Den største besparelse er at hente 6-7 kilometer udenfor Odense i Tietgenbyen, hvor den gennemsnitlige husleje er 4.600 kroner om måneden på de små studievenlige boliger. Til gengæld for central placering ligger Tietgenbyen meget tæt på Syddansk Universitet, hvor mange studerende i Odense får deres daglige gang.

5 gode råd til boligsøgningen
Alene i juli og august måned er der typisk mere end 2 millioner besøg på BoligPortal. Riften om en ledig lejebolig kan være hård, men du kan selv gøre nogle ting, som øger dine chancer for succes.
Anders Hyldborg, der er direktør hos BoligPortal, har samlet sine bedste tips til en succesfuld boligsøgning.
Start din søgning tidligt
"Det er afgørende at være ude i god tid, især i de større byer, hvor konkurrencen er hård."
Præsentér dig selv godt
Behandl boligsøgningen som en jobsøgning. "Skriv en personlig og målrettet ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor netop du er den rette lejer. Et godt førstehåndsindtryk kan gøre en stor forskel."
Vær fleksibel med dine krav
Når du søger bolig, kan det være en fordel at være fleksibel med dine krav. Overvej boliger uden for byens centrum, hvor efterspørgslen og priserne ofte er lavere. Anders Hyldborg foreslår også at være åben for midlertidige løsninger som kortvarig fremleje, da dette kan give dig tid til at finde en mere permanent løsning.
Flyt sammen med andre
At bo sammen med andre kan gøre det lettere at finde en bolig og spare penge. Anders Hyldborg opfordrer til at overveje mulighederne for at dele en lejlighed eller bo i et bofællesskab, da det ofte er billigere og samtidig giver et socialt netværk.
Pas på svindel
Desværre er boligsøgende ofte mål for svindlere. Anders Hyldborg advarer mod tilbud, der virker for gode til at være sande. Han understreger vigtigheden af aldrig at betale depositum eller forudbetalt leje uden at have set boligen først og at bruge sikre betalingsmetoder. At kende de typiske tegn på boligsnyd kan beskytte dig mod at blive narret.
Nøgleord
Kontakter
Katrine BjerreCMO, MarketingchefBoligPortal A/S
Tlf:+4523321512katrine.bjerre@boligportal.dkBilleder



BoligPortal
BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem.

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra BoligPortal
Aalborg: Nye studerende kommer til at kæmpe om historisk få ledige lejeboliger28.7.2025 10:08:40 CEST | Pressemeddelelse
Studiestart er højtid for flytninger – og der bliver rift om de ledige boliger. Tal fra BoligPortal viser, at der er væsentligt lavere tomgang end de seneste år – og flere studerende er nødt til at tænke kreativt, når de skal finde et sted at bo.
Historisk få ledige lejeboliger til nye studerende i Aarhus28.7.2025 09:27:17 CEST | Pressemeddelelse
Studiestart er højtid for flytninger – og der bliver rift om de ledige boliger. Tal fra BoligPortal viser, at der er historisk lav tomgang og stigende priser – og flere studerende er nødt til at tænke kreativt, når de skal finde et sted at bo.
De nye studerende i København kommer til at kæmpe om historisk få ledige lejeboliger28.7.2025 08:20:48 CEST | Pressemeddelelse
Studiestart er højtid for flytninger – og der bliver rift om de ledige boliger. Tal fra BoligPortal viser, at der er historisk lav tomgang og stigende priser – og flere studerende er nødt til at tænke kreativt, når de skal finde et sted at bo.
Faldende lejepriser og stigende SU: Det er blevet billigere for studerende at bo i Aarhus12.12.2024 08:12:17 CET | Pressemeddelelse
De studerende i Aarhus synes, at prisen for studievenlige lejeboliger er urimelig høj. Ny data tegner dog et andet billede, viser nye tal fra Danmarks største portal for lejeboliger.
Historisk høj boligbyrde i København: Her er fordelene ved at bo til leje frem for at eje25.6.2024 07:03:20 CEST | Pressemeddelelse
Nordea peger på fordele ved at vælge at bo til leje, hvis man ikke har råd eller lyst til at eje. Hos landets største portal for lejeboliger mærker man en øget efterspørgsel på lejeboliger i København.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum