Liv, fællesskab og handel skal sikres på Værløse Bymidte
Furesø Byråd vil fremtidssikre Værløse Bymidte: Udkastet til en ny rammelokalplan, der nu er sendt i høring, skal sikre, at den kommende udvikling udføres med fokus på kvalitet og helhed.

Den 25. juni 2025 vedtog byrådet at sende Forslag til Rammelokalplan 166 for Værløse Bymidte i offentlig høring. Rammelokalplanen bygger på Udviklingsplanen for Værløse Bymidte, som byrådet vedtog i december 2024 – et resultat af et tæt samarbejde med borgere og interessenter. Nu inviteres alle til at komme med input i høringsperioden fra 30. juni til 18. august 2025.
Uden en målrettet indsats er der risiko for, at bymidten gradvist mister det liv og den aktivitet, der gør den til et samlingspunkt for borgere og besøgende. Formålet med rammelokalplanen er at sikre, at bymidten udvikles med fokus på kvalitet, og at bymidten også i fremtiden er et levende sted med handel, kultur og fællesskab.
”Hvis vi ikke gør noget nu, risikerer vi at miste det bankende hjerte i vores by,” siger Bettina Ugelvig (A), formand for Plan og Byudvikling. ”Mange bymidter landet over er i tilbagegang. Vi har valgt at handle nu – fordi vi ønsker en levende og attraktiv bymidte, hvor mennesker mødes, handler og oplever, og hvor endnu flere end i dag bor.”
Forslaget fastlægger de overordnede og juridisk bindende rammer for udviklingen af Værløse Bymidte. Det betyder, at planen sætter retningen for, hvordan området kan udvikle sig, men den giver ikke i sig selv ret til at bygge. Før konkrete byggeprojekter kan realiseres, skal der udarbejdes mere detaljerede lokalplaner for de enkelte delområder.
Rammelokalplanen stiller krav til arkitektur og byrum for at sikre, at den fremtidige udvikling sker med fokus på kvalitet og helhed. Der gives mulighed for lavere bebyggelse i midten og højere bebyggelse i randen, for at bevare åbne og lyse byrum. Der stilles overordnede krav til bebyggelsens udseende såsom tagform, materialer og detaljeringsgrad.
For at sikre grønne og attraktive byrum stiller lokalplanen krav om opholdsmuligheder, grønne facader og zoner med grønt langs bygningerne. Der udpeges egnede steder til regnvandshåndtering og bynatur og stilles krav om, at beplantningen skal bestå af varierede arter, der fremmer biodiversitet og har gode vækstvilkår. Rammelokalplanen bliver et vigtigt redskab i dialogen med kommende investorer og bygherrer og skal bidrage til, at nye projekter styrker bymidtens samlede udtryk og værdi.
Et sted med liv – hele dagen
Rammelokalplanen skaber mulighed for nye funktioner omkring Kulturtorvet mellem biografen, Galaksen og den tidligere Nordea-bygning. Så det kan blive et samlingspunkt med plads til foreninger, frivillige og lokale aktiviteter og kan være med til at skabe liv på flere tidspunkter på dagen end i dag og samtidig styrke kultur- og handelsliv.
”Vi skal udvikle med omtanke. Og vi skal gøre det sammen med dem, der bruger byen hver dag,” siger Egil Hulgaard (C), næstformand for Plan og Byudvikling. ”Rammelokalplanen er et værktøj, der kan gøre os i stand til at sikre, at udviklingen sker med kvalitet, bæredygtighed og fællesskab for øje.”
Borgermøde 11. august
Rammelokalplanen sendes nu i offentlig høring i syv uger. Borgere, erhvervsdrivende og andre interesserede inviteres til at læse planforslaget og komme med input. Der vil i høringsperioden blive afholdt et borgermøde den 11. august 2025, kl. 19.00-20.00 i Multisalen på rådhuset, Stiager 2 3500 Værløse, hvor alle kan få indblik i planens indhold og muligheder.

Kontakter
Bettina Ugelvig (A)
1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget
Egil Hulgaard (C)
Næstformand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Kultur, Fritid og Idræt
Claus TorpBy- og kulturdirektør
Center for Kultur og Ejendomme, Center for By og Miljø.
Kommunikation
Tlf:72354012kommunikation@furesoe.dkwww.furesoe.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Ny ældrelov: En mere personlig og sammenhængende pleje8.7.2025 09:36:23 CEST | Pressemeddelelse
Den 1. juli trådte en ny ældrelov i kraft. Fremover planlægges hjælpen til Furesøs ældre borgere ud fra deres hverdag og behov, de vil blive mødt af velkendte ansigter i faste teams, og så vil indsatsen altid søge at gøre den ældre borgere så selvhjulpen som mulig.
Furesø Kommune opfylder mål for genanvendelse af affald30.6.2025 15:05:05 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kommune har et år før tid nået mål for reel genanvendelse af husholdningsaffald. Desuden er tendensen, at mængden af affald fra husholdninger ikke længere stiger.
Furesø Kulturskole lancerer Kulturpakker til kommunens dagtilbud og skoler23.6.2025 10:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kulturskole blev en realitet i 2024, da Farum Billedskole blev lagt ind under Furesø Musikskole, og har siden kunnet tilbyde en bred vifte af hold og aktiviteter for børn og unge indenfor kunstneriske og musiske fag. Nu lancerer Kulturskolen et nyt program med tilbud til skoler og dagtilbud under navnet Kulturpakker.
Faglighed og omsorg i højsædet: Kvalitet og nærvær i Børnehuset Vingesus19.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Børnehuset Vingesus i Furesø Kommune starter relationen mellem barn og dagtilbud ikke ved lågen – den begynder hjemme i stuen. Her møder pædagoger og forældre hinanden for første gang, og et spirende tillidsbånd bliver skabt. Det er ikke bare en gestus – det er en grundsten i den pædagogiske tilgang, hvor tryghed, respekt og ægte nysgerrighed på barnet er i centrum.
Lokale unge vil få flere unge til at stemme i Furesø18.6.2025 13:57:13 CEST | Pressemeddelelse
Støtte fra Furesø Kommune, Nordea-fonden og Tuborgfondet har gjort det muligt at ansætte fire lokale unge, som vil hæve valgdeltagelsen blandt unge i Furesø Kommune. De har allerede store planer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum