Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.

Vinduet for at søge ind på en videregående uddannelse lukkede her til formiddag.
Det betyder, at uddannelsesinstitutioner over hele landet, herunder også Aarhus Universitet, nu kan opgøre, hvor mange der har søgt ind på de forskellige uddannelser.
Og på ingeniøruddannelserne går det godt med at tiltrække studerende. Hele 6 procent flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet i forhold til sidste år.
Det glæder Louise Møller Haase, prodekan for uddannelse på Faculty of Technical Sciences, hvor ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet udbydes.
- Vi ser en voksende interesse for universitetets ingeniøruddannelser. Det er en god nyhed ikke bare for Aarhus Universitet, men for hele Danmark og især de mange virksomheder, som efterspørger arbejdskraft i den anden ende, siger hun og fortsætter:
- Desuden glæder det mig, at så mange unge har lyst til at tage en ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet. Nu er det vores opgave at tage godt imod dem og forme dem, så de bliver klædt på til at skabe kloge forandringer med teknologi i deres fremtidige arbejdsliv.
Kæmpe stigning i Herning
Selvom de fleste af ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet har hjemme på campus midt i byen, udbyder universitetet også en ingeniøruddannelse i Herning.
Interessen for uddannelsen, kaldet Elektrisk Energiteknologi, er i år vokset markant. Antallet af ansøgere er tæt på fordoblet sammenlignet med sidste år.
- For andet år i træk vokser antallet af ansøgere til vores diplomingeniøruddannelse i Elektrisk Energiteknologi. Det tyder på, at vi har ramt rigtigt med vores tilbud om et fuldt digitaliseret uddannelsesforløb til en ny målgruppe af studerende, som bor langt væk fra et universitet, siger Louise Møller Haase og fortsætter:
- Det er samtidig helt i tråd med vores ambitioner om at uddanne flere ingeniører til den grønne omstilling i hele landet.
Særligt for uddannelsen i Herning er, at de studerende ikke behøver at dukke op til timerne fysisk, men kan følge hele uddannelsen online.
Landbrugsuddannelserne på AU
Modsat ingeniøruddannelserne kæmper Aarhus Universitets landbrugsuddannelser en smule med at tiltrække flere studerende.
På både bacheloruddannelsen i Dyrevidenskab og Plante- og Fødevarevidenskab er der kommet lidt flere ansøgere på 1. prioritet end sidste år, men et fald i det samlede antal ansøgere.
Det betyder, at flere studerende vil møde ind i Viborg efter sommerferien i forhold til sidste år, men at der stadig vil være tomme pladser på Plante- og Fødevarevidenskab – og det ærgrer Louise Møller Haase.
- Generelt synes jeg, at det er et flot optag, men plante- og Fødevarevidenskab har endnu ikke fået fuldt hus. Det har været svært at skabe en tilstrækkelig stor interesse for uddannelsen blandt unge, men det får os ikke til at vakle. Vi er sikre på, at vi har en uddannelse, der leder til en spændende karriere, er efterspurgt af virksomheder og helt nødvendig for den grønne omstilling af vores landbrug.
- Vi er allerede i gang med at se på, hvad vi kan gøre for at ændre det negative søgemønster og styrke fastholdelsen af de studerende på uddannelsen.
På den nye dyrlægeuddannelse, Veterinærmedicin, er der også sket et fald i antallet ansøgere, men det bekymrer ikke prodekanen, da antallet af ansøgere langt overstiger antallet af pladser.
- Vi har fortsat rigtig mange kvalificerede ansøgere. Tilbagegangen skyldes sandsynligvis, at adgangskvotienten i forbindelse med opstart af uddannelsen sidste år var ukendt. Det kan have fået ekstra mange til at søge ind, siger Louise Møller Haase.
Bemærk: Nyheden er baseret på de foreløbige ansøgningstal. De endelige ansøgertal vil være tilgængelige på AU’s pressesite i starten af næste uge.
Om Faculty of Technical Sciences |
Det tekniske fakultet på Aarhus Universitet udbyder både ingeniør- og landbrugsuddannelser. I alt udbydes 20 uddannelser på bachelorniveau. 17 af uddannelserne er ingeniøruddannelser, mens resten er akademiske landbrugsuddannelser med base i Viborg. I alt har 3915 i år søgt ind på en uddannelse på fakultetet. |
Kontakter
Louise Møller HaaseProdekan for uddannelseFaculty of Technical Sciences
Tlf:61 46 93 72haase@au.dkJeppe Kyhne KnudsenJournalist og videnskabsformidlerFaculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet
Tlf:93508148jkk@au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nu kan alle hjælpe med at overvåge naturen i Lille Vildmose18.6.2025 07:28:31 CEST | Pressemeddelelse
I Lille Vildmose er en ny aktivitet i gang, hvor helt almindelige mennesker kan være med til at overvåge naturens udvikling. Aktiviteten er finansieret af projektet Wet Horizons og handler om at inddrage alle, der har lyst, i arbejdet med at genskabe og beskytte moserne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum