Sinal

Dårligt internet? Du har kun en uge til at søge Bredbåndspuljen som enkeltadresse

Del

Mere end 18.000 adresser i Danmark kan søge støtte til en bedre internetforbindelse gennem den offentlige bredbåndspulje. Flere af dem kan endda søge om tilskud som enkeltadresse, men skal de komme i betragtning gælder det om at rykke nu, for fristen nærmer sig med hastige skridt.

Det er første uge af skolernes sommerferie, og sommeren er dermed for alvor over os.

De mere end 18.000 danskere, der bor i et område med dårligt internet, bør dog gøre dem selv den tjeneste at tilføje en ekstra lille ting på to-do-listen, inden turen sydpå eller rundt i sommerlandet begynder. For om præcis en uge – nemlig torsdag den 10. juli - lukker vinduet for at komme i betragtning til støttemidlerne i den offentlige bredbåndspulje nemlig for de støtteberettigede, der kan søge som enkeltadresse.

- Vi oplever desværre – særligt her om sommeren - at folk undlader at søge bredbåndspuljen, fordi de er midt i at pakke til ferien og frygter, at det er en tung og besværlig proces. Men kan du søge som enkeltadresse, så skal du nærmest bare indtaste adresse og kontaktinformation på en hjemmeside for at komme i betragtning. Så derfor bør det være en af de ting, du streger af listen, inden sommerferien kalder, siger Carsten Bryder Thejls, der er direktør i Sinal - Danmarks største fibernet, som tidligere hed Norlys Fibernet.

I år er 4.602 adresser støtteberettigede til den særlige ordning for enkeltstående adresser. Skulle det ske, at man ikke får søgt inden fristen udløber, så er der også stadig mulighed for at gå sammen med flere husstande i området om at stable et fælles projekt på benene og søge den almindelige ordning i stedet. Her er fristen senest 25. september

Nyt teleforlig viderefører puljen

Regeringen og et flertal i Folketinget præsenterede i sidste uge en ny telepolitisk aftale, der skærpede den danske bredbåndsmålsætning.

Frem mod 2027 er ambitionen nu, at 99 procent af alle boliger og virksomheder skal have adgang til internetforbindelser, der kan levere 1 Gbit/s i downloadhastighed. Et tal, der tidligere lød på 98 procent. Samtidig fastholdes ambitionen om, at den sidste procent som minimum skal have adgang til 100/30 Mbit/s.

For at understøtte bredbåndsudrulningen til de sværest tilgængelige adresser videreføres Bredbåndspuljen derfor i 2026 og 2027.

- Vi er rigtig glade for, at der fra politisk side også er interesse i at fremtidssikre det danske internetlandskab. Vi ved, at de adresser, der er tilbage og endnu ikke har adgang til de høje hastigheder, er meget omkostningstunge at rulle bredbånd ud til. Derfor er Bredbåndspuljen et afgørende værktøj, hvis alle danskere skal med, siger Carsten Bryder Thejls.

Bredbåndspuljen har eksisteret siden 2016 og årligt støttet husstande med 100 millioner kroner til at få stabilt og hurtigt internet.

Med finansloven for 2024 blev rammerne ændret om puljen, sådan at der over de næste fire år blev afsat i alt 150 millioner kroner – 50 mio. kr. i 2024 og 2025 og 25 mio. kr. i 2026 og 2027.

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside kan potentielle ansøgere tjekke bredbåndskortet og se, om deres adresse er støtteberettiget til Bredbåndspuljen.

Information om Bredbåndspuljen og fibernet fra Sinal:

Bredbåndspuljen åbnede 10. juni og består af to ordninger. En for enkeltstående adresser og så den almindelige ordning, hvor flere husstande i et område skal gå sammen om et fælles projekt og søge støtte.

Der er afsat 50 millioner kroner til Bredbåndspuljen i 2025 og heraf er omkring 20 millioner kroner øremærket den særlige ordning for enkeltstående adresser.

For at være støtteberettiget må man i dag kun have adgang til internethastigheder på mindre end 100 Mbit/s download via fast bredbånd og mindre end 600 Mbit/s via mobilt bredbånd i dag. Ens adresse må heller ikke ligge i byzoner (dog kan adresser i mindre landsbyer med færre end 2.000 indbyggere søge puljen).

Fibernet er baseret på lyslederkabler og kan håndtere uanede mængder data med lysets hast, hvilket gør forbindelsen stabil og lynhurtig – også selvom hele familien er på samtidig.

Sinals fibernet er åbent, og det betyder, at man har mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de mange indholdsleverandører, som har indgået et fibersamarbejde med Norlys.

Du kan læse mere på sinal.dk/bredbaandspuljen eller få rådgivning om Bredbåndspuljen ved at sende en mail til bredbaandspuljen@norlys.dk.

Nøgleord

Kontakter

Om Sinal:

Med mere end 900.000 adresser er Sinal Danmarks største fibernet. Vi dækker 40 procent af landet – størstedelen i Jylland – med energieffektive og fremtidssikrede fiberforbindelser. 

Vi er en del af Norlys-koncernen, som ejer 65 procent af Sinal, mens det hollandsk/franske konsortium PGGM-EDF ejer de resterende 35 procent. Vores 670 medarbejdere i Silkeborg, Kolding, Aalborg og Sønderborg arbejder hver dag for, at digitaliseringen gavner alle, ikke kun de få. 

Et åbent fibernet giver kunderne maksimal valgfrihed og de mest konkurrencedygtige tilbud, og derfor har vi 14 forskellige udbydere af internet, tv og streaming til privat- og erhvervskunder på vores fibernet. 

Følg pressemeddelelser fra Sinal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sinal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye