TEKNIQ

Tårnhøj elpris: Sådan undgår du de dyre timer

Del

Elprisen topper i aften, men med få tiltag og moderne løsninger kan danskerne nemt undgå at betale for meget, lyder det fra TEKNIQ.

Elpriserne svinger - og i aften bliver det i særklasse dyrt, men der er råd at hente for at undgå dyre elregninger i fremtiden, lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ. Kilde: Sparenergi.dk/Energinet
Elpriserne svinger - og i aften bliver det i særklasse dyrt, men der er råd at hente for at undgå dyre elregninger i fremtiden, lyder det fra erhvervsorganisationen TEKNIQ. Kilde: Sparenergi.dk/Energinet

Når elprisen rammer over seks kroner i timen mellem klokken 20 og 21 i aften, gælder det om at tænke sig om. Med simple vaner og brug af smart teknologi kan danskerne både spare penge og få en mere robust hverdag, påpeger TEKNIQ.

Det handler først og fremmest om at flytte forbruget væk fra de dyreste timer. Mange ting kan vente til senere på aftenen – uden at det kræver store ændringer i hverdagen.

- Ingen behøver panikke over en enkelt time med høj elpris, men det giver god mening at tilpasse sit forbrug. Tøjvask, opladning og måske også madlavning kan sagtens rykkes nogle timer – det mærkes direkte på elregningen, siger Troels Hartung, bæredygtighedschef i TEKNIQ.

Teknologien står klar til at hjælpe

Samtidig kan den rette teknologi gøre arbejdet for forbrugeren, så man automatisk undgår spidsbelastningen – og det giver både økonomisk og praktisk værdi.

- Moderne løsninger som varmepumper og elbiler med intelligent styring gør det let at undgå spidsbelastningstimerne. Teknologien kan selv planlægge, hvornår strømmen er billigst – uden at gå på kompromis med komforten, siger Troels Hartung.

Årsagen gemmer sig i lav produktion fra solceller og vindmøller og tårnhøj efterspørgsel på energi ude i Europa. De store prisudsving får flere til at interessere sig for at producere og gemme egen strøm – især via solceller og husstandsbatterier. Det giver forbrugerne mere frihed og bedre mulighed for at styre, hvornår strømmen bruges.

- Vi ser stigende interesse for løsninger med eksempelvis husstandsbatterier, hvor man både bruger og producerer sin egen strøm. Det gør forbrugerne mere uafhængige af udsving i elprisen og giver bedre kontrol over hverdagen, siger Troels Hartung.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Troels Hartung, bæredygtighedschef i TEKNIQ.
Troels Hartung, bæredygtighedschef i TEKNIQ.
Download
Kilde: Sparenergi.dk/Energinet
Kilde: Sparenergi.dk/Energinet
Download

Om TEKNIQ

Erhvervsorganisationen TEKNIQ repræsenterer det tekniske erhvervsliv, der er drivkraften i den bæredygtige og digitale vækst i Danmark. Virksomhederne beskæftiger cirka 55.000 medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye