Københavns Universitet      -        Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Ny institutleder på IFRO: ”Faglighed og fællesskab går hånd i hånd”

Del

Per Svejstrup er fra 1. august ansat som institutleder på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO). Den kommende leder træder ind i rollen med stor respekt for IFRO's faglige og kollegiale kultur med klare ambitioner for fremtiden.

Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)
Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) får en ny institutleder med et stærkt kendskab til både instituttet og universitetet, for Per Svejstrup har været et kendt ansigt på IFRO i mange år. Nyligt som konstitueret institutleder siden 1. januar i år, og før da som mangeårig viceinstitutleder for undervisning. Derfor er det med stor faglig erfaring og et dybtgående kendskab til instituttets styrker og udfordringer, at Per Svejstrup træder ind i rollen.​

​Dekanen for det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Bo Jellesmark Thorsen fortæller, hvorfor Per Svejstrup var den rette person til jobbet:

- Jeg er meget glad for at byde Per Svejstrup velkommen som IFROs nye institutleder. IFRO er et centralt institut i Danmark og på KU inden for forskning og uddannelse og i særdeleshed også for KUs ambition om at være til gavn for flere. Her særligt for en bæredygtig udvikling. Per befinder sig solidt og hjemmevant i IFROs værdier og kultur, og han står derfor rigtigt godt til at bringe IFRO videre i samarbejde med IFROs forskere, ansatte og studerende.

Per Svejstrup fortæller om sine bevæggrunde og tanker om sin nye rolle:

​Hvad fik ​​dig til at søge stillingen?

- Jeg er virkelig beæret og også lidt fyldt af ærefrygt over, at jeg får muligheden for at træde ind i rækken af markante ledere på IFRO. Det er med begejstring og samtidig med visheden om, at jeg kan videreudvikle den usædvanligt gode gænge, som IFRO befinder sig i. IFRO er, hvor jeg arbejdsmæssigt føler mig hjemme, og hvor mit hjerte ligger. Jeg ved, at god ledelse ikke handler om selv at være den bedste til alt, men om at sætte det rigtige hold og vide, hvem der er væsentlige ressourcepersoner.

Hvad vil du særligt have fokus på som institutleder?

- Jeg kommer med grundværdier om ærlighed, tydelighed og ordentlighed i den måde, som IFRO skal udvikle sig på. Jeg vil sætte rammer og skabe klare forventninger, så vi kan vedligeholde et fælles værdigrundlag – noget jeg ser som en særlig vigtig ledelsesopgave i en organisation med selvstændige beslutningstagere. IFRO skal være "et godt sted at være, et godt sted at lære", som min søns skole har som motto. Rækkefølgen er ikke ligegyldig. Hvis man ikke trives, kan man ikke præstere.
​​​

Hvad drømmer du om for IFRO på lang sigt?

- Jeg glæder mig i særlig grad til, at vi på instituttet sammen skal værne om og videreudvikle de værdier og den ånd, der gør IFRO til noget særligt. IFRO er et sted, hvor faglighed og fællesskab går hånd i hånd. Hvor der er respekt for forskellighed, og hvor forskellighed ses som en styrke. Jeg vil arbejde for, at IFRO udnytter sin faglige diversitet endnu mere – fx ved at blande metodiske kompetencer og bruge forskellighederne aktivt til at styrke vores rolle i tidens store samfundsdagsordener.

 

Resume: Per Svejstrup

​Ansættelser

  • 2025–: Konstitueret institu​tleder, IFRO
  • 2012–: Viceinstitutleder for undervisning​, IFRO
  • 2016: Konstitueret institutleder (3 måneder), IFRO
  • 2009–2012: Sektionsleder, International Økonomi og Politik, IFRO
  • 2009–: Lektor, IFRO
  • 2008-2009: Institutleder, Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi, SDU
  • 2005–2009: Lektor, Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi, SDU
  • 2001–2004: Sektionsleder, Økonomi, Institut for Økonomi, Skov og Landskab, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 2001–2003: Viceinstitutleder, Institut for Økonomi, Skov og Landskab, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 2000–2004: Lektor, Institut for Økonomi, Skov og Landskab, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
  • 1998–2000: Adjunkt, Økonomisk Institut, KU
  • 1997: Adjunkt, Økonomisk Institut, Odense Universitet

Uddannelse

  • 1998: Ph.d. i økonomi, Aarhus Universitet
  • 1995: cand.oecon., Aarhus Universitet
  • 1993–1997: Ph.d.-studerende (4+4) i økonomi, Aarhus Universitet
  • 1993–1994: M.Sc.-studerende i økonomi, University of Warwick, England
  • 1989–1993: Økonomistuderende, Aarhus Universitet
  • 1986–1989: Silkeborg Amtsgymnasium ​

Nøgleord

Kontakter

Bo Jellesmark Thorsen
Dekan
Telefon: 35 33 17 00
E-mail: dekan@science.ku.dk

Mathilde Elisabeth Merolli
Kommunikationsrådgiver
Telefon: 35 33 46 70
Mail: mathilde@adm.ku.dk

Billeder

Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)
Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)
Download
Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)
Per Svejstrup (foto: Københavns Universitet)
Download

Om Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet – SCIENCE – er landets største naturvidenskabelige forsknings- og uddannelsesinstitution.

Fakultetets væsentligste opgave er at bidrage til løsning af de store udfordringer, som vi står overfor i en verden under hastig forandring med øget pres på bl.a. naturressourcer og markante klimaforandringer - både nationalt og globalt.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Nyt dansk forskningscenter skal skabe designede proteiner med kæmpe potentiale25.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Designede proteiner forventes at få en banebrydende effekt på en lang række områder, fra behandling af sygdomme til håndtering af miljøproblemer. Med en bevilling på 700 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden og under ledelse af professor Dek Woolfson har det nye Center for Protein Design (CPD) på Københavns Universitet ambitioner, der matcher potentialet. CPD vil sætte sig i spidsen for udviklingen af proteindesign og områdets anvendelsesmuligheder gennem tværfagligt samarbejde på Københavns Universitet og partnerskaber i Danmark og udlandet.

New Danish research centre to make designed proteins with vast potential25.6.2025 08:00:00 CEST | Press release

Designed proteins are anticipated to have groundbreaking impact on a range of issues from treating disease to tackling environmental problems. With a DKK 700 million grant from the Novo Nordisk Foundation and headed by Professor Dek Woolfson, a new Center for Protein Design (CPD) at the University of Copenhagen has ambitions to match this potential. The CPD will spearhead developments in protein design and its applications through strong interdisciplinary collaborations across the university and partnerships in Denmark and internationally.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye