Regionshospitalet Gødstrup

1,47 mio. kr. til forskning i ufrivillig vandladning og forhøjet blodtryk hos børn

Del

Forskere fra Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet har modtaget støtte til forskning, der skal sikre bedre behandling og styrke den tidlige indsats for børn med helbredsudfordringer. Samlet lyder bevillingerne på 1,47 mio. kr.

Medicinstuderende og forskningsårsstuderende Caroline Cooper Schmidt, læge og ph.d.-studerende Ann-Kristine Mandøe og forskningsleder Luise Borch står for projekterne.
Medicinstuderende og forskningsårsstuderende Caroline Cooper Schmidt, læge og ph.d.-studerende Ann-Kristine Mandøe og forskningsleder Luise Borch står for projekterne. Søren Braad Andersen.

– Bevillingerne er en stor anerkendelse af, hvor vigtigt det er at forske i børns trivsel og sygdomme, der ofte overses i sundhedsvæsenet. Vi er stolte af, at vores forskere er med til at skabe ny viden, som kan komme både børn og familier til gavn, siger forskningsleder Luise Borch fra forskningsafsnittet for Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup.

Største danske studie af børn med ufrivillig vandladning

Ann-Kristine Mandøe, læge og ph.d.-studerende ved forskningsafsnittet for Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har modtaget 1,4 mio. kr. fra Karen Elise Jensens Fond til et forskningsprojekt, der skal sikre mere målrettet medicinsk behandling til børn med ufrivillig vandladning – et problem, som rammer op mod hvert femte barn i skolealderen og ofte påvirker både selvværd og livskvalitet.

– Vores mål er at finde den mest virksomme behandling til det enkelte barn. Det kan betyde kortere sygdomsforløb, færre bivirkninger og lavere medicinudgifter for familierne, siger Ann-Kristine Mandøe.

Projektet gennemføres i samarbejde med børneafdelingerne på Aalborg Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, Kolding Sygehus, Esbjerg Sygehus og Regionshospitalet Gødstrup. Studiet er det første i Danmark og det største i verden, som undersøger effekten af medicinsk behandling til børn med ufrivillig vandladning om dagen. 

Nyt overblik over børn med forhøjet blodtryk

Caroline Cooper Schmidt, medicinstuderende og forskningsårsstuderende ved forskningsafsnittet for Børn og Unge, har fået 70.000 kr. fra NIDOs forskningsfond til at kortlægge, hvordan børn med forhøjet blodtryk i Region Midtjylland, Nord og Syd bliver undersøgt og behandlet.

– Vi ved meget lidt om forhøjet blodtryk hos børn, især hos dem, der ikke har andre sygdomme. Mit håb er at finde mønstre i deres forløb, som kan hjælpe os med at opdage problemerne tidligere og forebygge skader på fx hjerte og nyrer, siger Caroline Cooper Schmidt.

Studiet er det første tværregionale og længerevarende forskningsprojekt om børn med forhøjet blodtryk i Danmark. Som en del af projektet gennemfører Caroline et forskningsophold i London hos Dr. Manish Sinha, en international ekspert på området.

Nøgleord

Kontakter

Forskningsleder Luise Borch
Tlf.: 2292 5502
E-mail: luimad@rm.dk

Billeder

Medicinstuderende og forskningsårsstuderende Caroline Cooper Schmidt, læge og ph.d.-studerende Ann-Kristine Mandøe og forskningsleder Luise Borch står for projekterne.
Medicinstuderende og forskningsårsstuderende Caroline Cooper Schmidt, læge og ph.d.-studerende Ann-Kristine Mandøe og forskningsleder Luise Borch står for projekterne.
Søren Braad Andersen.
Download

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye