1,47 mio. kr. til forskning i ufrivillig vandladning og forhøjet blodtryk hos børn
Forskere fra Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet har modtaget støtte til forskning, der skal sikre bedre behandling og styrke den tidlige indsats for børn med helbredsudfordringer. Samlet lyder bevillingerne på 1,47 mio. kr.

– Bevillingerne er en stor anerkendelse af, hvor vigtigt det er at forske i børns trivsel og sygdomme, der ofte overses i sundhedsvæsenet. Vi er stolte af, at vores forskere er med til at skabe ny viden, som kan komme både børn og familier til gavn, siger forskningsleder Luise Borch fra forskningsafsnittet for Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup.
Største danske studie af børn med ufrivillig vandladning
Ann-Kristine Mandøe, læge og ph.d.-studerende ved forskningsafsnittet for Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet, har modtaget 1,4 mio. kr. fra Karen Elise Jensens Fond til et forskningsprojekt, der skal sikre mere målrettet medicinsk behandling til børn med ufrivillig vandladning – et problem, som rammer op mod hvert femte barn i skolealderen og ofte påvirker både selvværd og livskvalitet.
– Vores mål er at finde den mest virksomme behandling til det enkelte barn. Det kan betyde kortere sygdomsforløb, færre bivirkninger og lavere medicinudgifter for familierne, siger Ann-Kristine Mandøe.
Projektet gennemføres i samarbejde med børneafdelingerne på Aalborg Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, Kolding Sygehus, Esbjerg Sygehus og Regionshospitalet Gødstrup. Studiet er det første i Danmark og det største i verden, som undersøger effekten af medicinsk behandling til børn med ufrivillig vandladning om dagen.
Nyt overblik over børn med forhøjet blodtryk
Caroline Cooper Schmidt, medicinstuderende og forskningsårsstuderende ved forskningsafsnittet for Børn og Unge, har fået 70.000 kr. fra NIDOs forskningsfond til at kortlægge, hvordan børn med forhøjet blodtryk i Region Midtjylland, Nord og Syd bliver undersøgt og behandlet.
– Vi ved meget lidt om forhøjet blodtryk hos børn, især hos dem, der ikke har andre sygdomme. Mit håb er at finde mønstre i deres forløb, som kan hjælpe os med at opdage problemerne tidligere og forebygge skader på fx hjerte og nyrer, siger Caroline Cooper Schmidt.
Studiet er det første tværregionale og længerevarende forskningsprojekt om børn med forhøjet blodtryk i Danmark. Som en del af projektet gennemfører Caroline et forskningsophold i London hos Dr. Manish Sinha, en international ekspert på området.
Nøgleord
Kontakter
Forskningsleder Luise Borch
Tlf.: 2292 5502
E-mail: luimad@rm.dk
Billeder

Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Gødstrup
Forskningsprojekt om forhøjet blodtryk blandt børn og unge3.7.2025 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Region Midtjylland har modtaget 407.300 kroner fra Salling Fondene til udstyr, der skal bruges i et forskningsprojekt om forhøjet blodtryk blandt børn og unge. Projektet udføres ved Børn og Unge, Regionshospitalet Gødstrup og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.
Ny forskning: Unges opfattelse af egen social status har betydning for deres mentale trivsel2.7.2025 12:07:06 CEST | Pressemeddelelse
Unge med lav social og økonomisk status mistrives oftere, og sammenhængen er især klar, når social status defineres ud fra, hvor i det sociale hierarki de unge placerer sig selv. Gode voksne relationer og stærke fællesskaber mindsker risikoen for mistrivsel.
Interaktiv skadestue for børn er indviet i Gødstrup27.6.2025 08:51:34 CEST | Pressemeddelelse
Tag på en rejse ud i rummet, mens gipsen bliver lagt, eller en tur under vandet, mens en flænge bliver syet. Nu får de mindste patienter på Regionshospitalet Gødstrups skadestue mulighed for at blive undersøgt og behandlet i et særligt behandlingsrum bygget til at aflede børnenes opmærksomhed fra det ubehagelige eller angstfyldte.
Frisk luft og smukke planter skal give intensivpatienter energi til at kæmpe sig tilbage til livet.20.6.2025 11:08:15 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 19. juni blev to særligt designede terapiterrasser indviet på Intensivbehandlingsafsnittet i Gødstrup. De skal give selv de mest syge patienter mulighed for at få frisk luft og oplevelser i naturen.
Presseinvitation til indvielse af interaktiv skadestue i Akutmodtagelsen, Regionshospitalet Gødstrup19.6.2025 08:28:58 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag d. 26. juni er der officiel indvielse af en specialdesignet interaktiv skadestue, der skal medvirke til nedbringe uro, angst og smerter hos børn på Akutmodtagelsen, Regionshospitalet Gødstrup.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum