De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.

De offentlige køkkener viser vejen: Her er de nominerede til Køkkenprisen 2025
Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles Køkkenprisen – og i år har indstillingsfeltet endnu en gang bekræftet, at offentlige måltider er meget mere end mad på en tallerken. De er vigtige pejlemærker for både folkesundhed, økologi og velfærd.
Offentlige måltider med både mening og smag
Der bliver hver dag serveret mere end en million offentlige måltider i Danmark – fra børnehaver til hospitaler. Med Køkkenprisen hyldes de køkkener og fagfolk, der tør gå forrest og løfter kvaliteten i hele sektoren gennem økologisk håndværk, ansvarligt råvarevalg og en konstant udvikling af det gastronomiske niveau.
”Årets indstillinger har vist en stærk faglighed og stort engagement på tværs af landet. Det er tydeligt, at offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling – og i at skabe sunde, velsmagende måltider med mennesket i centrum. Det er unikt og spændende og vidner om en faglighed i verdensklasse. Juryen ser meget frem til at besøge de nominerede køkkener, og til at fejre det bedste, faget har at byde på”, siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er:
• Ken Møller, Kantinerne i Rudersdal
• Mads Dreyer, Køkkenerne på Skolerne i Oure
• Lisbeth Hede, Mad og Måltider på NOUH
• Sabrina Bech, BorrisLejren
De nominerede er blandt andet udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, deres evne til at skabe måltider med respekt for både råvarer og modtagere – og deres bidrag til at udvikle køkkenfaget med høj faglighed og mod.
Tak til alle, der har indstillet et køkken til prisen – og stort tillykke til årets nominerede.
Nu går konkurrencen ind i næste fase. Juryen vil i de kommende måneder besøge de nominerede køkkener rundt om i landet for at opleve arbejdet tæt på og vurdere, hvordan vision og praksis smelter sammen i det daglige måltidsarbejde. Vinderne afsløres ved en prisuddeling i efteråret 2025.
Om Køkkenprisen
Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.
Læs mere om Køkkenprisen og find yderligere information på: https://goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen
Kontakter
For yderligere information og pressekontakt:
Landbrug & Fødevarers presseafdeling
Mail: presse@lf.dk
Telefon: +45 33 39 45 20
Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen 2025
Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk
Telefon: +45 56 64 58 53
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum