De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.

De offentlige køkkener viser vejen: Her er de nominerede til Køkkenprisen 2025
Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles Køkkenprisen – og i år har indstillingsfeltet endnu en gang bekræftet, at offentlige måltider er meget mere end mad på en tallerken. De er vigtige pejlemærker for både folkesundhed, økologi og velfærd.
Offentlige måltider med både mening og smag
Der bliver hver dag serveret mere end en million offentlige måltider i Danmark – fra børnehaver til hospitaler. Med Køkkenprisen hyldes de køkkener og fagfolk, der tør gå forrest og løfter kvaliteten i hele sektoren gennem økologisk håndværk, ansvarligt råvarevalg og en konstant udvikling af det gastronomiske niveau.
”Årets indstillinger har vist en stærk faglighed og stort engagement på tværs af landet. Det er tydeligt, at offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling – og i at skabe sunde, velsmagende måltider med mennesket i centrum. Det er unikt og spændende og vidner om en faglighed i verdensklasse. Juryen ser meget frem til at besøge de nominerede køkkener, og til at fejre det bedste, faget har at byde på”, siger Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er:
• Ken Møller, Kantinerne i Rudersdal
• Mads Dreyer, Køkkenerne på Skolerne i Oure
• Lisbeth Hede, Mad og Måltider på NOUH
• Sabrina Bech, BorrisLejren
De nominerede er blandt andet udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, deres evne til at skabe måltider med respekt for både råvarer og modtagere – og deres bidrag til at udvikle køkkenfaget med høj faglighed og mod.
Tak til alle, der har indstillet et køkken til prisen – og stort tillykke til årets nominerede.
Nu går konkurrencen ind i næste fase. Juryen vil i de kommende måneder besøge de nominerede køkkener rundt om i landet for at opleve arbejdet tæt på og vurdere, hvordan vision og praksis smelter sammen i det daglige måltidsarbejde. Vinderne afsløres ved en prisuddeling i efteråret 2025.
Om Køkkenprisen
Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.
Læs mere om Køkkenprisen og find yderligere information på: https://goderaavarer.dk/priser/koekkenprisen
Kontakter
For yderligere information og pressekontakt:
Landbrug & Fødevarers presseafdeling
Mail: presse@lf.dk
Telefon: +45 33 39 45 20
Anders Nicolajsen, chefkonsulent og ansvarlig for Køkkenprisen 2025
Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk
Telefon: +45 56 64 58 53
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminimere arbejdet i de lokale treparter19.6.2025 14:41:22 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, SF, Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre har netop offentliggjort en delaftale, der fastlægger braklægningspunktet og de grundlæggende principper, som skal danne grundlag for det videre arbejde med en ny kvælstofreguleringsmodel. Med denne delaftale har partierne valgt, at en samlet beslutning om byrdefordeling og kompensation til landmændene først skal forhandles endeligt på plads til efteråret. Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at politikerne havde truffet beslutning om alle elementer i en samlet aftale, da tingene hænger uløseligt sammen. Det er derfor alt for tidligt at vurdere konsekvenserne af en ny reguleringsmodel for landbruget. Det er dog positivt, at delaftalen anerkender den ambitiøse arealomlægning, der er i gang i de lokale treparter, og at der er fokus på, at landmændene skal have en kompensation, der matcher reguleringsniveauet.
Nu er der åbent for indstillinger til Årets kokkekonkurrencer 202519.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.
Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af dansk fødevareproduktion og gastronomi16.6.2025 19:56:57 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at antallet af restauranter med Michelinstjerner er vokset – både i hovedstaden og i provinsen. Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af både dansk gastronomi og de danske fødevareproducenter, der hver dag leverer råvarer i absolut særklasse.
Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet4.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis.
Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise19.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum